Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 07-10-2017 | Article Rating | (0) reacties

De toekomst van arbeid

Technologische ontwikkelingen zijn van grote invloed op de wijze waarop arbeid vormt krijgt. Uiteraard zijn ook andere ontwikkelingen hierop van invloed. En de wijze waarop arbeid vorm krijgt, beïnvloedt weer onderwijs en leren & ontwikkelen.

Deloitte heeft een website over de toekomst van het werk gemaakt waar je deze ontwikkelingen kunt volgen. De website ‘Future of Work’ bevat een groot aantal artikelen, rapporten, infographics en video’s over de toekomst van arbeid. Bijvoorbeeld deze video over vijf realiteiten.

Ik ben niet altijd even gelukkig met de toonzetting of met het gebruik van ‘zware’ woorden of omstreden begrippen (zoals emotionele intelligentie). Uiteraard is ook sprake van veel onzekerheden, mede doordat ontwikkelingen de status van bepaalde groepen aantast en daardoor ook tegenkrachten oproepen (globalisering roept behoefte aan lokale verbanden en protectionisme op).

Toch vind ik dit een waardevolle bron. Je krijgt zicht op een groot aantal met elkaar samenhangende factoren en ontwikkelingen, die van invloed zijn

  • op bekwaamheden die mensen nodig hebben zich te kunnen ontplooien binnen een evoluerende samenleving
  • en op inhoud en vormgeving van de manier waarop we duurzaam aan deze bekwaamheden moeten werken.

Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: