Agenda

Een overzicht van aanstaande evenementen in het e-learning vakgebied.


15-11-2018 - 15-11-2018 | Article Rating | (0) reacties

Articulate Gebruikersdag 15 november Utrecht (VOL)

Lokatie: The Colour Kitchen Utrecht
Registreren: https://www.courseware.nl/lp/artgd18/articulate-gebruikersdag-15-nov-2018
Contact: Manal el Madini

Donderdag 15 en vrijdag 16 november zijn inmiddels uitverkocht. Wil je toch naar de Articulate Gebruikersdagen komen? Kom dan dinsdag 13 november naar Brasschaat. Brasschaat is slechts 15 minuten rijden vanaf de Nederlandse grens. Bekijk hier het programma.

Programma en sprekers

START TRACK ONDERDEEL
9:00

Ontvangst met koffie en thee

9:30

Welkom en kick-off

9:45 A1 - 1

Shit in, shit out!, doorMarije van de MerweenIsabel Reker(ICM)

5 tips om effectief informatie te ontvangen van SME's.

10:30 A1 - 2

Storytelling is hot, doorThomas Hijl(vidaXL)

Het is erg verleidelijk om met een tool als Articulate direct helemaal los te gaan op de functionaliteit. Echter, bottom line is de conclusie dat je beter op papier kunt beginnen met een Storyline. Thomas heeft een Storyline canvas ontworpen om structuur te brengen en om tevens storytelling te integreren. Thomas deelt graag hoe dit helpt om je publiek in de leermodus te brengen en te houden door een boeiend verhaallijn.

9:45 A2 - 1

Hoe kom je samen tot een digitaal kennisproduct?, doorJos Spoor,Jolanda van de VenenBart Beukman(Cello Zorg)

Om tot een goed digitaal product te komen, zijn er uitdagingen in de samenwerking met betrokkenen. Als inhoudsdeskundige heb je ideeën over het product, als bouwer en opleidingskundige heb je ideeën, en als gebruiker heb je wensen over hoe en wat je wilt leren. Welke keuzes maak je?Hoe belangrijk is het hebben van een visie op (digitaal) leren en is deze leidend?We delen onze uitdagingen en onze manier van werken op dit gebied en gaan samen met jullie aan de slag om de ervaringen hierover uit te wisselen.

10:30 A2 - 2

Automatisch quizzen en toetsen maken met Question Banks en Result Slides, doorJeremine HoltenYolanda(Westenwindontwerp)

Een uitgebreide toets of quiz maken in Storyline kan volautomatisch als je vragen, antwoorden en feedback in Word of Excel goed voorbereid. In deze interactieve workshop gaan we aan de slag met het razendsnel vullen van Question Banks en vervolgens het instellen van de Result Slides.

Want ondanks de populariteit en de fantastische leermogelijkheden van micro-learning en gamification is er ook nog steeds veel behoefte aan kennistoetsen en quizzen. En Storyline biedt daar perfecte mogelijkheden voor.

9:45 A3

Blaas je cursussen een nieuw leven in, doorJosien VisserenJosien van der Velde(Bright Alley)

Je module zit goed in elkaar, alles werkt technisch, het ziet er mooi uit, maar je wilt iets meer. Herken je dit? Wij helpen jou om je module te restylen door het toevoegen van animatie. Bewegende elementen geven je module iets extra’s. We laten voorbeelden zien. Daarna gaan we met elkaar oefenen en bekijken wat een motion path oplevert.

11:15
Koffie en theepauze
11:30 B1 -1

Digitaal faciliteren van leren richting een blended leeromgeving met Articulate Storyline 360, doorSanne Keppel(Soma Bedrijfsopleidingen)

Het internet staat vol met tutorials voor fancy en interactieve e-learning. Ook wordt vaak gepropageerd met uitgebreide interactieve forums. Maar is iedereen hier al klaar voor?

Blended leren vraagt een andere manier van benaderen van zowel de student, docent als stafmedewerker en dus verandering in gedrag. Dit kost tijd. Sanne laat zien hoe Soma Bedrijfsopleidingen Articulate Storyline 360 op eenvoudige manier in zet om opleidingen digitaal te kunnen faciliteren.

12:15 B1 - 2

Leren om het leren…of wil je daadwerkelijk iets bereiken?, doorDennis Mooldijk(T-Mobile)

Binnen T-Mobile willen wij al onze training cijfermatig onderbouwen om vooraf en achteraf te kunnen laten zien welk effect de training wel/niet heeft gehad. Dit begint al bij de intake met de aanvrager en de afspraken die je met hem/haar maakt. Wat wil de aanvrager bereiken en is e-learning de juiste oplossing? Hoe zorg je ervoor dat de kennis blijft hangen en is deze niet na 3 maanden (of eerder) weggezakt. En welke oplossingen (met digitaal leren) gebruiken wij om het voor de gebruiker uitdagend te houden.

11:30 B2 - 1

Hoe visualiseer je lesstof bij blended learning?, doorNicole LeijtenenMargot Quaden(Amarant Academie)

Het visualiseren van "theorie" is lastig. Amarant Academie maakt modules voor mensen met een beperking. Zij visualiseren de "theorie" in e-learning, fysieke cursussen of een werkboek om het geleerde te vertalen naar het dagelijkse leven. Tijdens deze leerzame sessie vertellen Nicole en Margot je alles over de kracht van visualisatie.

12:15 B2 - 2

Creatief & interactief met Storyline, doorSjors van GilsenFranke Kuijpers(InBrain)

Hoe creatief kun je zijn met de mogelijkheden die Storyline 360 je biedt? Laat je inspireren door de interacties die wij het afgelopen jaar hebben bedacht en gemaakt. Je ontdekt welke creatieve interactie er mogelijk is en hoe het in Storyline is gemaakt.

11:30 B3

2 Pixels naar links, doorMarco Driesprong(Nationale Nederlanden) enDavy Rietveld(The Courseware Company)

Strenge huisstijl eisen, hoe ga je er mee om? Een workshop met best practices over hoe om te gaan met strenge huisstijl eisen. Leer tips en tricks over het gebruik en opzetten van een template.

13:00

Lunchpauze

13:45

Frisse energizer

14:00 C1 - 1

20 vragendie je moet stellen voordat je over leerdoelen begint, doorJeff Kortenbosch(IKEA Systems)

Begin jij meteen te kloppen als je een trainingsverzoek krijgt of ga je op zoek naar het probleem achter de vraag om tot een juiste oplossing te komen?

14:45 C1 - 2

Quizzing & tracking met complexere vragen, doorPieter Uytterhoeven(Instruxion)

Quizzing, interacties en tracking. Als je weinig tijd hebt, val je terug op multiple choice quizzen. Maar Storyline bevat ook nog meer creatieve vraagvormen, die je met templates snel en eenvoudig kan uitwerken.

Maar wat als je vraag niet in een bestaande template past? Wat als er bijvoorbeeld meerdere juiste antwoorden zijn? Of wat als de interactie die je moet tracken eigenlijk geen quiz is? En hoe maak je je vragen wat frisser voor je publiek, met bijvoorbeeld sliders en dials? En hoe voeg je een duidelijke, visuele tijdsbeperking toe? Dat alles bekijken we in deze sessie.

14:00 C2

Hoe ontwikkel je een leerinterventie?, doorAafke Woudstra(Plus Retail)

Hoe pak je het ontwikkelen van een leerinterventie aan? Waar begin je, waar moet je rekening mee houden en hoe bepaalje de doelgroep? Een hands-on inspiratiesessie voor iedereen met de rol van opleidingscoördinator adviseur/opleidingsontwikkelaar. Ga zelf aan de slag enleer van Aafkes tips.

14:00 C3

De vergeten interacties, doorDenise KoopmansenMarloes Berkers(E-learning Training)

In een interactieve workshop gaan we extra aandacht besteden aan de ‘vergeten’ interacties. In groepjes van 4-5 mensen wordt gewerkt aan één vergeten interactie (denk aan: Numeric, True/false, Fill in the blank, Essay, Shortcut Key en Likert Scale). De interactie kan worden toegepast op een gegeven casus of een eigen casus uit de praktijk. Na een gezamenlijke, creatieve brainstorm met ouderwets pen en papier, gaan de deelnemers hun ideeën uitwerken. Dit is ook eerst op papier waarbij van diverse materialen gebruikt kan worden gemaakt en daarna wordt de interactie eventueel ook daadwerkelijk in Storyline gebouwd. Uiteindelijk pitchen de deelnemers de ideeën aan elkaar, waarna op elkaar gestemd kan worden. De winnaars zijn de Articulate Heroes van de dag!

15:30

Koffie en theepauze

15:45

Wrap-up met interactieve quiz

16:30

Napratenmet een drankje en hapje. Ook de sprekers zijn aanwezig voor vragen.

 

    Kosten

    De kosten bedragen € 99,- per persoon (exclusief btw) voor een geheel verzorgde dag inclusief koffie, thee, lunch en de traditionele borrel als afsluiting. Je krijgt een ontvangstbevestiging van jouw aanmelding zodra wij de betaling ontvangen hebben. Je kunt je inschrijven vanaf 1 september via onze website.

     

    Locatie

    The Colour Kitchen Utrecht 
    Prinses Christinalaan 1
    3554 JL Utrecht
    Routebeschrijving

    Blijf op de hoogte 

    Volg in aanloop naar november de actuele ontwikkelingen over het programma en het laatste nieuws op deze website en via Twitter (#ARTGD18) en LinkedIn. Heb je vragen over de Articulate Gebruikersdagen 2018? Mail ons dan via marketing@courseware.nl.


    Hoe waardeert u deze bijdrage?




    Reacties

    Plaats hieronder uw reactie. Door in te loggen kunt u direct reageren, zonder uw naam en e-mailadres te hoeven invoeren.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Website

    CAPTCHA Afbeelding
    Voer de hierboven staande code in: