Agenda

Een overzicht van aanstaande evenementen in het e-learning vakgebied.


13-11-2018 - 13-11-2018 | Article Rating | (0) reacties

Articulate Gebruikersdag 13 november (België)

Lokatie: Van der Valk Hotel Dennenhof te Brasschaat, België
Registreren: https://www.courseware.nl/lp/artgd18/articulate-gebruikersdag-13-nov-2018
Contact: Manal el Madini

Op dinsdag 13 november in Brasschaat en op donderdag 15 november en vrijdag 16 november in Utrecht is het zover: de Articulate Gebruikersdagen 2018. Kom ook en dompel je een dag lang onder in alle ins en outs van de Articulate producten. 

Programma en sprekers

START TRACK ONDERDEEL
9:00 Ontvangst met koffie en thee
9:30 Welkom en kick-off

9:45 A1 - 1

Speelse scenario-based e-learning, doorBob Booms(Enstin)

Laat je modules tot leven komen dankzij scenario-based video’s. Maak leuke en leerzame modules met behulp van realistische video’s. Bob van Enstin neemt je mee in de mogelijkheden van Storyline voor scenario-based e-learning.

10:30 A1 - 2

Realisatie van e-learning voor verpleegkundige handelingen met Articulate Storyline, doorTom Neuttiens(Artevelde Hogeschool)

7 jaar geleden startte de opleiding Verpleegkunde van de Arteveldehogeschool met het ontwikkelen van e-learningmateriaal voor het doceren van verpleegkundige handelingen. Er werd toen voor Articulate Storyline gekozen.

De ontwikkeling van lesmateriaal binnen Articulate werd doorheen de jaren verbeterd en op punt gesteld. Via tal van voorbeelden, tips en tricks, wordt in deze sessie geschetst hoe dit didactisch materiaal tot stand komt.

9:45 A2

Pimp je story met animaties, doorJoke Hollants(Opsteker)

Tijdens deze workshop leer je hoe je storyfiles tot leven brengt. We gaan experimenteren met animaties en states om je e-learning dynamischer te maken. Een parallax effect op je achtergrond, of een karakter dat écht praat … het kan allemaal met de ingebouwde functies van Articulate Storyline.

9:45
A3

2 Pixels naar links, doorMarco Driesprong(Nationale Nederlanden)enDavy Rietveld(The Courseware Company)

Strenge huisstijl eisen, hoe ga je er mee om? Een workshop met best practices over hoe om te gaan met strenge huisstijl eisen. Leer tips en tricks over het gebruik en opzetten van een template.

11:15 Koffie en theepauze
11:30 B1 - 1

Onboarding: snel en effectief aan de slag met behulp van e-learning, doorJorg Jonkers(HBtraining)

Iedere organisatie heeft er mee te maken: nieuwe collega’s. Het bieden van een goede inwerkperiode is ontzettend belangrijk voor het goed laten starten van een nieuwe collega, zodat deze snel goed werk verricht. Aan de andere kant kost het ook veel tijd en de nodige organisatie. Het gestructureerd inwerken van een collega schiet er daarom nogal eens bij in.

In deze sessie vertellen we wat de voordelen zijn van een goede onboarding voor je nieuwe collega én voor je bedrijf. We laten je zien hoe de mogelijkheden van Articulate Storyline en Rise daarbij uitstekende tools zijn om de onboarding online te ondersteunen.

12:15 B1 - 2

Quizzing & tracking met complexere vragen, doorPieter Uytterhoeven(Instruxion)

Quizzing, interacties en tracking. Als je weinig tijd hebt, val je terug op multiple choice quizzen. Maar Storyline bevat ook nog meer creatieve vraagvormen, die je met templates snel en eenvoudig kan uitwerken.

Maar wat als je vraag niet in een bestaande template past? Wat als er bijvoorbeeld meerdere juiste antwoorden zijn? Of wat als de interactie die je moet tracken eigenlijk geen quiz is? En hoe maak je je vragen wat frisser voor je publiek, met bijvoorbeeld sliders en dials? En hoe voeg je een duidelijke, visuele tijdsbeperking toe? Dat alles bekijken we in deze sessie.

11:30 B2 - 1

Hoe vergroot je het leerrendement?, doorEdward Maitimo(The Courseware Company)

Je leert het beste wanneer je behoefte om te leren het grootst is. In deze sessie wordt ingegaan op de momenten van leren en de verschillende leeroplossingen die hierbij het beste ingezet kunnen worden. Edward Maitimo inspireert je graag door vanuit een onderwijskundig perspectief de verbinding te maken tussen bekende leermodellen en de praktijk.

12:15 B2 - 2

Storytelling is hot, doorThomas Hijl(vidaXL)

Het is erg verleidelijk om met een tool als Articulate direct helemaal los te gaan op de functionaliteit.Echter, bottom line is de conclusie dat je beter op papier kunt beginnen met een Storyline. Thomas heeft een Storyline canvas ontworpen om structuur te brengen en om tevens storytelling te integreren. Thomas deelt graag hoe dit helpt om je publiek in de leermodus te brengen en te houden door een boeiend verhaallijn.

11:30 B3

De vergeten interacties, doorKatja SchilteenAnnemarie Rebel(E-learning Training)

In een interactieve workshop gaan we extra aandacht besteden aan de ‘vergeten’ interacties. In groepjes van 4-5 mensen wordt gewerkt aan één vergeten interactie (denk aan: Numeric, True/false, Fill in the blank, Essay, Shortcut Key en Likert Skale). De interactie kan worden toegepast op een gegeven casus of een eigen casus uit de praktijk. Na een gezamenlijke, creatieve brainstorm met ouderwets pen en papier, gaan de deelnemers hun ideeën uitwerken. Dit is ook eerst op papier waarbij van diverse materialen gebruikt kunnen worden en daarna wordt de interactie eventueel ook daadwerkelijk in Storyline gebouwd. Uiteindelijk pitchen de deelnemers de ideeën aan elkaar, waarna op elkaar gestemd kan worden. De winnaars zijn de Articulate heroes van de dag!

13:00

Lunchpauze

13:45

Frisse energizer

14:00 C1 - 1

Opzetten van gebruik van e-learning in de praktijk: praktische tips – do’s & don’t, doorJoke Opsomer(KAVA)

Starten met e-learning bouwen in teamverband, hoe doe je dat? Hoe werk je samen met éénzelfde standaard en hoe werk je op een complementaire manier samen? Wat zijn de struikelblokken en hoe kan je die op een creatieve manier oplossen? Een verhaal van vallen en opstaan uit de praktijk!

14:45 C1 - 2

Hoe ontwikkel je goede content?, doorMarco Baldan(Nmbrs)

De basis van een succesvolle module is goede content. Marco vertelt hoe Nmbrs content maakt met en hoe zij samenwerken met vakspecialisten. Scripts, mock-ups, video's en vragen. Ontdek hoe Nmbrs gebruikt maakt van Rise, Storyline en xAPI.

Let op: Dit is een Engelstalige sessie.

14:00 C2 - 1

Wat jij kunt leren van marketeers om je e-learning cursussen nog beter te maken, doorMark Spermon(Upward online)

Learning professionals en marketeers hebben veel overeenkomsten in hun werk. Veel meer dan je op het eerste oog denkt. Ze hebben allemaal hetzelfde doel. Zorgen dat mensen iets gaan doen. Maar learning professionals en marketeers bereiken dit doel elk op hun eigen manier. Wat learning professionals kunnen leren van marketeers om hun e-learning nog beter te maken hoor je in deze sessie.

14:45 C2 - 2

Mijn 10 jaar werken met Articulate in 10 blunders, doorRichard Fransen(FN Learning Support)

Ik lees geen manual, ik probeer, faal, en probeer nog een keer. Al falend en proberend ben ik de afgelopen jaren achter functies in Storyline gekomen. Soms met hulp, soms alleen. In deze sessie laat ik je zien wat ik fout deed en hoe ik dat heb opgelost.

14:00 C3

Hands on workshop over xAPI, doorPhilip van der Eijk(Splintt)

15:30

Koffie en theepauze

15:45

Wrap-up met interactieve quiz

16:30 Napratenmet een drankje en hapje. Ook de sprekers zijn aanwezig voor vragen.

 

    Kosten

    De kosten bedragen € 99,- per persoon (exclusief btw) voor een geheel verzorgde dag inclusief koffie, thee, lunch en de traditionele borrel als afsluiting. Je krijgt een ontvangstbevestiging van jouw aanmelding zodra wij de betaling ontvangen hebben. Je kunt je inschrijven vanaf 1 september via onze website.

     

    Locatie 

    Van der Valk Hotel Dennenhof
    Bredabaan 940
    2930 Brasschaat, België
    Routebeschrijving 

    Blijf op de hoogte 

    Volg in aanloop naar november de actuele ontwikkelingen over het programma en het laatste nieuws op deze website en via Twitter (#ARTGD18) en LinkedIn. Heb je vragen over de Articulate Gebruikersdagen 2018? Mail ons dan via marketing@courseware.nl.


    Hoe waardeert u deze bijdrage?




    Reacties

    Plaats hieronder uw reactie. Door in te loggen kunt u direct reageren, zonder uw naam en e-mailadres te hoeven invoeren.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Website

    CAPTCHA Afbeelding
    Voer de hierboven staande code in: