Achtergrond

Op deze pagina treft u een serie achtergrondartikelen aan die zijn geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 01-09-2017 | Article Rating | (0) reacties

Wat is microlearning?

Wat is microlearning?

Microlearning dé trend in corporate learning in de VS, volgens Josh Bersin (Principal ‘Bersin by Deloite’). De ontwikkeling past in de razendsnelle groei van HRD-tools voor bedrijven en opleiders. Microlearnings zijn korte leereenheden gericht op de kortetermijn en op kortdurende leeractiviteiten. De term wordt gebruikt in het e-learning-domein als een nieuw paradigma voor vooral informele leerprocessen in gecontroleerde omgevingen.

Wat is microlearning? from Helma van den Berg on Vimeo.

De opkomst is een logisch gevolg van de opkomst van mobile devices en de populariteit van video. Vooral dankzij mobile devices zijn microlearnings gemakkelijk en altijd te volgen. Het gaat in de meeste gevallen om didactische video’s. Het is een aanvulling op de traditionele e-learning, die vooral de behoefte aan formeel opleiden invult.

Voordeel van microlearnings is dat het een formele tool is die ingezet wordt voor informeel leren. Hierbij wordt vaak één breed onderwerp als serie korte leerinterventies (threads) aangeboden. Elke individuele microlearning werkt één leerdoel uit volgens de principes van design thinking. Daarbij is de employee journey het uitgangspunt.

Er kan een optimaal leerresultaat behaald worden door de microlearning met pushstrategie aan te bieden. Hierbij wordt vaak via een algoritme de leerstof herhaald (zogenaamde spaced repetition).

Het succes van microlearning bij de medewerker is afhankelijk van de acceptatie van de pushstrategie én van toegankelijkheid, inhoud en benodigde tijd om de leeractiviteit af te ronden.

Microlearning kan ingezet worden voor:

•       Soft skills/gedragsverandering

•       Compliance

•       Professional skills/performance support

Geschreven door Helma van den Berg, microlearning expert en eigenaar Let’s Learn!
Meer over microlearnings op haar site.

Een verklaring van trefwoorden in dit artikel is te vinden in de Woordenlijst.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.