Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-05-2015 | Article Rating | (0) reacties

Internet Trends Report: rijke bron

Internet Trends Report: rijke bron

Jaarlijks presenteert Mary Meeker haar internet trends. Meeker is analist en vice-president bij Kleiner Perkins Caufield & Byers, venture capital firma in Silicon Valley. Haar Internet Trends 2015 Report bevat 197 slides en is een zeer rijke bron van informatie. Uitvoerig gedocumenteerd, verwijzing naar de gebruikte bronnen. Veel grafieken, een duidelijk beeld van hoe de wereld verandert. Downloaden op de iPad en dan rustig een avondje grasduinen door de enorme hoeveelheid informatie is geen straf. En voor wie een verantwoordelijkheid heeft binnen e-learning, er valt het nodige uit te halen. Om een aantal positieve ontwikkelingen te noemen, vanaf slide 109 beschrijft Meeker de zogenaamde millenials, inmiddels de grootste ‘generatie’ binnen de werkende bevolking. Voor de e-learning branche positief om te zien dat millenials Training & Development beschouwen als ‘most valued work benifit’ (22%). Met op de tweede plaats flexibele werktijden (19%) en op de derde plaats een geld bonus (14%).

Op slide 8 geeft Meeker een overzicht van de impact van het internet op verschillende sectoren. Impact omschreven als ‘degree to which Internet has changed behavior / outcomes in selected sectors of economy / society’. Interessant – of verontrustend? - om te zien het nog onderwijs slechts voor een kwart door internet (technologie) is geraakt, daar waar het bedrijfsleven driekwart scoort en de consument 100%. De impact op de gezondheidszorg is eveneens een kwart; de overheid is hekkensluiter. Voor bedrijven die zich op deze sectoren richten, valt er dus nog veel te verdienen. Het is niet voor niets dat de groeiverwachting voor leertechnologie in het onderwijs boven de 20% ligt. Zie ook een eerder artikel op e-Learning.nl: EdTech 'next big growth area'


Nog wat zaken die opvallen. Uiteraard de invloed van mobiele apparaten. Die zorgen er onder andere voor dat het videoformaat verandert van horizontaal naar verticaal (slide 23 t/m 25). Keken we voor de opkomst van mobiele telefoons en tablets nog voor 100% naar horizontaal opgenomen beelden, inmiddels is dat nog 71% tegenover 29% verticaal. Een ontwikkeling waar content-ontwikkelaars rekening mee moeten houden. En die zouden ook slide 182 en verder moeten bekijken, om te zien hoe design en user experience veranderen.

Meer achtergrond over de invloed van mobiele apparaten is te vinden bij Bersin by Deloitte:
Smartphone Support in Talent and HR Applications 2015. Het rapport moet worden gekocht; een samenvatting is te downloaden na het achterlaten van naw-gegevens.


Aanvullingen op wat de redactie uit de slides van Meeker heeft gehaald, zijn welkom. Laat in het commentaarveld weten wat jou het meeste opvalt, verontrust of blij maakt.

Het rapport van Mary Meeker is gratis te downloaden als slides en als pdf.

Bron: InfoDocket


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.