Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 11-09-2012 | Article Rating | (0) reacties

Piratenpartij pleit voor open source in onderwijsomgeving

Piratenpartij pleit voor open source in onderwijsomgeving

Het ontwikkelen en delen van opensourcesoftware, bedoeld voor onderwijs, maakt de ontwikkeling van onderwijsomgevingen efficiënter. Dat stelt de Piratenpartij (PP) in haar partijprogramma.

Opensourcesoftware stimuleert bovendien de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en verhoogt op den duur de kwaliteit van het onderwijs.

De partij, die volgens een opiniepeiling van Maurice de Hond een zetel kan halen bij de verkiezingen woensdag, wil ook dat colleges van hogescholen en universiteiten online voor iedereen onder een vrije licentie beschikbaar zijn.

Omdat colleges mede met overheidsgeld zijn betaald, moet deze kennis zoveel mogelijk open en vrij toegankelijk zijn.

De partij wil verder dat alle wetenschappelijke artikelen in een open format en vrij toegankelijk worden gepubliceerd, inclusief alle ruwe data. Op die manier wordt kennis gemakkelijker gedeeld en kunnen wetenschappelijke artikelen beter gecontroleerd worden. Ook kunnen de gegevens voor ander onderzoek gebruikt worden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.