Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-03-2012 | Article Rating | (0) reacties

35.000 e-books beschikbaar voor Biebsearch-scholen

35.000 e-books beschikbaar voor Biebsearch-scholen

Alle leerlingen van de scholen die deelnemen aan het landelijk draaiende project Biebsearch, de Bibliotheek op school, hebben vanaf nu de beschikking over ruim 35.000 ebooks.

Deze titels kunnen zij rechtstreeks downloaden via de Bibliotheek-op-school-catalogus in hun eigen elektronische leeromgeving. Hiermee zijn de Biebsearch-scholen de eerste in Nederland met toegang tot een omvangrijke collectie ebooks binnen hun eigen leeromgeving.

De beschikbare titels zijn afkomstig van het Gutenberg project, de internationale digitale bibliotheek van ebooks. Deze omvangrijke collectie van ruim 35.000 titels is door het Biebsearch-team toegevoegd aan de Bibliotheek-op-school-catalogus. Op deze manier hebben leerlingen snel en gemakkelijke toegang tot deze digitale collectie, die hoofdzakelijk bestaat uit klassieke werken uit Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk.

Projectleider Marcel Mentink is blij met de toevoeging van de digitale boekentitels aan de catalogus van Biebsearch.  "Deze titels zijn van alle tijden. Als binnenkort Les Miserables in de bioscopen verschijnt, zullen er leerlingen zijn die ook het originele verhaal willen kennen. Deze kunnen ze dan op school of direct vanuit hun huis downloaden en lezen op hun ereader, laptop of tablet." 

Biebsearch is de naam van het grootschalige samenwerkingsverband tussen het voorgezet onderwijs, mbo’s en de Nederlandse bibliotheken. Binnen dit project werken de bibliotheek en het onderwijs samen aan nieuwe diensten en werkvormen om leerlingen en docenten te ondersteunen bij hun studie. Hiervoor worden onder andere diensten en producten van de Bibliotheek aan de digitale leeromgeving van studenten toegevoegd. Biebsearch draait inmiddels op bijna dertig scholen verspreid over het land.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.