Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-01-2012 | Article Rating | (0) reacties

Start bouw LTE-netwerk op Utrecht Science Park


In december is begonnen met de bouw van een 4G-mobiel (LTE) pilot-netwerk op het Utrecht Science Park.


In oktober heeft SURFnet met KPN een overeenkomst gesloten voor gezamenlijk onderzoek naar betere integratie van mobiele netwerken op internet. De bouw van het netwerk is hier onderdeel van.

SURFnet en KPN gaan in 2012 samen met een of meer partners op het Science Park in Utrecht een proef houden om kennis en ervaring op te doen met de mogelijkheden van nieuwe, zogenaamde 4e generatie (4G), mobiele netwerken. De verwachting is dat begin 2012 de nadere invulling van de pilot bekend wordt.

In de pilot wordt de mobiele breedbandinfrastructuur van KPN, op basis van eduroam authenticatie, zo naadloos mogelijk gekoppeld aan de netwerkinfrastructuur van SURFnet en aan de Wi-Fi-netwerken van de instellingen die aan het onderzoek meedoen. SURFnet en KPN willen hiermee kennis en ervaring opdoen met het gebruik van nieuwe mobiele netwerken in onderwijs en onderzoek.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.