Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-08-2011 | Article Rating | (0) reacties

Overheid wil bedrijven alert maken op terrorisme

Overheid wil bedrijven alert maken op terrorisme

Om bedrijven te helpen bij het trainen van hun medewerkers op security awareness gebied heeft de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) de e-learning module Zeker van je Zaak ontwikkeld.

Veiligheidsbewustzijn (security awareness) bij personeel kan volgens de NCTV bijdragen aan het voorkomen van terrorisme, het terugdringen van criminaliteit en het vroegtijdig signaleren van ongewenst gedrag.

Security awareness is de mate waarin iedere medewerker op elk niveau in de organisatie het belang en de mate van beveiliging begrijpt, zijn eigen individuele beveiligingsverantwoordelijkheden inziet en daar ook naar handelt. Een organisatie kan er aan de hand van een aantal kritische succesfactoren voor zorgen dat medewerkers ‘security aware’ worden én blijven.

Spionage

De e-learning module Zeker van je Zaak gaat over ‘veiligheidsbewustzijn’ voor bedrijven en instellingen. Het laat medewerkers zien dat er ook op de werkplek verdachte situaties kunnen zijn die de bedrijfsvoering ernstig kunnen verstoren. Het gaat daarbij om acties of voorbereidingen daarop door criminelen, vandalen, extremisten en terroristen. De module leert medewerkers hoe ze alert kunnen zijn op ongewenste verstoringen op de werkvloer én wat ze daartegen kunnen doen. Er zijn twee modules: een voor managers en veiligheidscoördinatoren (die daar ook in leren hoe ze zelf hun personeel kunnen trainen), en een voor nieuwe medewerkers.

Op dit moment zijn er twee e-learningmodules beschikbaar: Zeker van je Zaak en de ATb-module. Er wordt gewerkt aan uitbreiding van de modules met onderwerpen zoals spionage en dierenrechtextremisme. De modules zijn te vinden op de website www.nederlandtegenterrorisme.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.