Geef uw mening!

Discussier hier over uw e-Learning onderwerpen!

Stel hier de vraag die u bezig houdt en ga in discussie met onze bezoekers.
Tevens kunt u vrij reageren op de door andere bezoekers gestelde vragen!

Heeft u een vraag?
Om een vraag toe te kunnen voegen dient u te zijn ingelogd.
Inloggen (of registreren) kunt u hier.


Van adejong 07-06-2012 | Article Rating
(1) reacties

E-Learning, meer met minder in het MBO?

Geachte lezers,

Vanuit een onderzoeksopdracht "Meer met minder in het MBO" ben ik op zoek naar good-practice en informatie m.b.t. kosten en baten t.o.v. de implementatie van E-Learning binnen het MBO.  Welke investeringen zijn er nodig en wat gaat dat tenslotte opleveren in de breedste zin van het woord. Wie heeft er tips of verwijzingen naar literatuur e.d.

A. de Jong
ROC Tilburg

Hoe waardeert u deze bijdrage?




Ruud Dullens
Van Ruud Dullens | 11-07-2012
Digitale leermiddelen (waaronder e-Learning) zouden meer de beleving van de student moeten stimuleren, waardoor het rendement op de kennisgroei automatisch zal verbeteren.

Er is inmiddels veel onderzoek gedaan naar het overdragen en vasthouden van kennis middels het inzetten van verschillende methodieken. Hierbij is wel duidelijk dat uitsluitend klassikaal onderwijs een te laag rendement op levert en de beleving niet zal stimuleren. Door de verbinding te maken tussen beleving en aansluiting bij de praktijk zal de direct toepasbare kennis snel toenemen. Hiervoor zijn echter innovatieve leermiddelen nodig!

Wij hebben dagelijks te maken met de bovenstaande fenomenen en kunnen op basis van ervaring meer informatie hierover delen.
Plaats hieronder uw reactie. Door in te loggen kunt u direct reageren, zonder uw naam en e-mailadres te hoeven invoeren.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.