Stem nu op uw favoriet voor de publieksprijs van de Innovatieve e-learning award 2011

Ook dit jaar kunt u uw publiekstem geven voor de e-Learning awards. De drie genomineerde projecten voor de Innovatieve Award presenteren zich hier en hopen u te overtuigen waarom zij tot winnaar verkozen moeten worden. Breng vóór 5 april uw stem uit! De winnaar zal bekend gemaakt worden op 5 april op het 12e Nationale e-learning congres

Case Based Social Learning (ISM Inbrain)
ISM InBrain combineert met Case Based Social Learning (CBSL) online en offline leervormen op een geweldige manier. CBSL bestaat uit een zeer interactief simulatieprogramma, klassikale besprekingen, sms en de inzet van sociale media. Echt blended leren dus! De combinatie van de diverse leervormen maakt CBSL niet alleen bijzonder effectief, maar ook erg leuk. De cursisten bleken na het doen van de toegewezen casus zó enthousiast dat ze zelfs álle vier de cases wilden doen. Mede dankzij de herkenbare techniek en interface, de sms’jes en het sociale aspect, blijft de e-learning te allen tijde dichtbij de deelnemers, hetgeen CBSL onderscheidt van andere leervormen. CBSL is niet staren naar een computerscherm en op ‘volgende’ klikken, maar het gebruik van e-learning op zeer interactieve en vernieuwende wijze!
Enercities
EnerCities (www.EnerCities.eu) is een gratis, online educatief computerspel om jongeren (15 – 20 jaar) leerervaringen mee te geven over energie en energiebesparing in onze samenleving. Een stad bouwen is de kern van EnerCities, waarbij rekening moet worden gehouden met o.a. economie, milieu, energie en welzijn. EnerCities is te typeren als uitdagend, inspirerend en informerend.

EnerCities is een Nederlands initiatief. Het spel is beschikbaar in 6 talen en wordt gespeeld op scholen in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Slovenië, Griekenland, Duitsland en Spanje. Inmiddels hebben tienduizenden scholieren EnerCities gespeeld!

Met jouw stem op EnerCities kunnen we de E-Learing Awards Publieksprijs winnen. Met deze prijs op zak kunnen we nog beter scholen overtuigen EnerCities in te zetten om jongeren te laten leren over energie en energiebesparing. Stem op EnerCities!
Probeer het zelf: www.EnerCities.eu

Just Warehousetrainer
In de ‘Just Warehousetrainer’ ga je als logistiek medewerker zelf aan de slag in een virtueel distributiecentrum. In verschillende modules maak je als expeditiemedewerker, reachtruckchauffeur, orderpicker of vrachtwagenchauffeur kennis met alle logistieke processen in een distributiecentrum. De nieuwste technologie op het gebied van 3D ontwikkeling is toegepast om een oefenomgeving te creëren met een hoge mate van realisme, interactiviteit en vrijheid van handelen; de ‘Virtuele praktijk’.

Effectief opleiden vraagt niet alleen om praktijkgericht oefenen maar ook om goede begeleiding. Wat de Just Warehousetrainer uniek maakt is de combinatie van de ‘Virtuele praktijk’ met een intelligent tutoring systeem;  de ‘Virtuele coach’. Deze coach geeft instructies voor elke oefening, doet de procedures voor, geeft feedback, kun je om hulp vragen en geeft gedetailleerde reflectie op behaalde resultaten.Stemming is gesloten.

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.