Stem nu op uw favoriet voor de publieksprijs van de Best Practice e-learning award 2011

Ook dit jaar kunt u uw publiekstem geven voor de e-Learning awards. De vier genomineerde projecten voor de Best Practice Award presenteren zich hier en hopen u te overtuigen waarom zij tot winnaar verkozen moeten worden. Breng vóór 5 april uw stem uit! De winnaar zal bekend gemaakt worden op 5 april op het 12e Nationale e-learning congres

Edufrysk.nl (AFUK)
EduFrysk is een innovatieve en multimediale online leeromgeving om de Friese taal te leren. Dit doet u op uw eigen manier aan de hand van een divers en voortdurend groeiend aanbod aan teksten, muziek, video’s, dictees en oefeningen.

EduFrysk houdt uw voortgang bij en wijst u de weg wanneer u dat wilt. De betekenis van Friese woorden ontdekt u door met de muis over een woord heen te gaan of door het woordenboek te raadplegen.

Leer alleen of met anderen door middel van het sociale netwerk.

Speel games om uw vaardigheden te testen en ga voor de hoogste score.

EduFrysk is één van de meest complete leeromgevingen voor taal op internet.Probeer het zelf: http://www.edufrysk.nl

Can you fix it? (Ijsfontein)
Spannend maar geen porno.
Jongeren weten weliswaar heel goed waar hun seksuele wensen en grenzen liggen, maar vinden het vaak moeilijk naar hun opvatting te handelen. In de online game Can You Fix It? zien de spelers films van jongeren die zich samen in een seksueel spannende situatie bevinden. Opdracht aan de spelers is te zorgen voor een goede afloop waar beide betrokkenen blij mee zijn. Dat doen ze door in de film in te grijpen en zo de afloop te veranderen.
Can You Fix It? verdient de 'best practice' award omdat we jongeren niet langer vertellen hoe het moet (klassieke voorlichting), maar ze zelf laten uitzoeken wat ze willen en hoe ze dat het beste kunnen doen; ook 'in the heat of the moment'. De game biedt de kans om vanuit jongen/meisje perspectief te handelen. Probeer het zelf: http://canyoufixit.sense.info/

Just Kassatrainer (Jutten Simulation)
De ‘Just Kassatrainer’ is het bewezen succesvolle e-learning product voor de retail. Het is een voorbeeld van een ‘Virtuele Praktijkopleiding’ waarin een realistische interactieve oefenomgeving (de Virtuele praktijk) wordt gecombineerd met een intelligent tutoring systeem (de Virtuele coach). Op basis van een standaardproduct zijn diverse implementaties gerealiseerd bij toonaangevende retailers zoals Blokker, Action en de Bijenkorf. In 2 jaar tijd hebben meer dan 15.000 kassamedewerkers de Just Kassatrainer gevolgd. De resultaten tonen aan dat na het volgen van de training nieuwe medewerkers zonder verdere begeleiding zelfstandig klanten kunnen helpen aan de kassa. Een échte praktijkvervangende training waarmee veel kosten worden bespaard, waarmee de kwaliteit van werken verhoogd wordt, én waarin de medewerker niet op een schoolse maar op een natuurlijke en leuke manier leert!Rekentuin (Oefenweb.nl)
 – spelenderwijs oefenen en meten van rekenvaardigheid -
Rekentuin.nl is een online oefen-volgsysteem van Oefenweb.nl voor het spelenderwijs oefenen en meten van rekenvaardigheden in het basis- en voortgezet onderwijs.
Dankzij een innovatieve technologie, ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam, wordt na elk antwoord het niveau van de sommen aangepast. Hierdoor maakt ieder kind zo’n 75% van de sommen goed. Dit maakt Rekentuin.nl uitdagend voor zowel zwakke als (zeer) goede rekenaars. Daarnaast biedt Rekentuin.nl leerkrachten gedetailleerde informatie over de rekenontwikkeling van leerlingen en hun sterke en zwakke punten.
Rekentuin.nl verdient een e-learning award vanwege de gebruiksvriendelijkheid, het vernieuwende adaptieve algoritme, de state of the art web toepassingen en succes in de praktijk. Daarnaast werkt Oefenweb.nl mee aan de verbetering van het rekenonderwijs doordat de geanonimiseerde Rekentuindata gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek.Probeer het zelf: Rekentuin.nl

Stemming is gesloten.

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.