Logo e-Learning

Is deze mail onleesbaar?
Bekijk de webversie.

Maandelijkse nieuwsbrief dinsdag 13 augustus 2013

Binnen zonder kloppen
Bezoekers van e-Learning.nl kunnen sinds afgelopen maand een reactie plaatsen, zonder dat ze daarvoor eerst moeten inloggen. De redactie hoopt daarmee het interactieve karakter van de site verder te verhogen.

 

Vacature junior onderwijskundige
The Next Page - een e-academy voor professionals in zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs – is op zoek naar een junior onderwijskundig ontwikkelaar. De nieuwe medewerker gaat zich bezighouden het opstellen van leerpakketten voor het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Meer informatie op e-Learning.nl.

 

Agenda
Van 17 tot 19 wordt in Keulen de jaarlijkse HRM Expo gehouden. Uiteraard met aandacht voor e-learning. Zo behoren e-learning-marktspelers als CrossKnowledge, ELIG en Canudo tot de hoofdsponsoren.


Column Harm Weistra

Onder de kop Ben jij al geflipt? laat hoofdredacteur Harm Weistra zijn gedachten gaan over de flipped classroom. Volgens hem na MOOC’s de nummer 2 op de lijst met belangrijkste buzzwords van 2013. Toch is hij van mening dat er niets nieuws onder de zon is. Ook niet in de zin dat het risico bestaat dat we blind achter een hype aanlopen. “De winst van alle aandacht voor het fenomeen flipped classroom, is dat we er aan worden herinnerd dat ingesleten gewoontes niet heilig zijn, dat technologie het mogelijk maakt om zaken anders aan te pakken. Maar er is ook een gevaar.” Lees de hele column op e-Learning.nl.

 

Boek over Serious Gaming

Uitgeverij Trophonios werkt aan een boek met als werktitel: Gaming is Serious Business. Het boek wordt grotendeels opgebouwd uit bijdragen van ontwikkelaars en gebruikers. Er is nog ruimte voor enkele partijen om mee te doen.

In de artikelen zetten de deelnemers hun visie uiteen omtrent Serious Gaming of ze beschrijven een aansprekende case. Een andere invulling is ook mogelijk. De geplande verschijningsdatum is eind november 2013..

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Trophonios.

 

Uitleg animaties en gamification

In de sectie Interactief legt Sven Cooler van Cooler Media uit hoe hij aankijkt tegen games en animaties: “Er is momenteel een enorme wildgroei aan E-learning oplossingen in de markt. Allemaal beweren ze de beste oplossing te hebben voor de huidige onderwijsproblemen. De theorie is duidelijk: digitale middelen inzetten om te onderwijzen. “The devil is in the details”. Want alleen de juiste toepassing van de theorie en middelen maakt E-learning tot een succes En dat is vaak detailwerk. Laat dat nu net ook het geval zijn bij elk succesvol Gamification concept…”

Reageer op zijn verhaal dat op e-Learning.nl is te lezen.

 

TCG breidt aanbod uit

The Competence Group (TCG) biedt meer dan veertig nieuwe e-learning-modules aan voor het ontwikkelen van de 'soft skills' van medewerkers. Het toevoegen van deze modules werd mogelijk door een samenwerking met GoodHabitz. Op e-Learning.nl het hele bericht en een greep uit het extra aanbod.


Case van de maand:

Vanwege de vakantie, deze maand geen nieuwe case.
Klik hier om naar het overzicht te gaan van de cases van het afgelopen halfjaar.

 

 

ILIAS-conferentie eind augustus in München

Hochschule Fresenius en ILIAS open source e-Learning organiseren de 12th Internationale ILIAS Conference die op 29 en 30 augustus 2013 in München wordt gehouden.

Meer informatie op de ILIAS DUTCH community site.

 

Leernetwerk West-Brabant kiest voor PAT

De vijf grootste zorgorganisaties van West-Brabant hebben gekozen voor PulseWeb, het digitaal leerplein van PAT Learning Solutions. Doel van de samenwerking is het verbeteren van de kwaliteit van de zorg in de regio. Lees het hele bericht op e-Learning.nl.

 

Suggesties?

Beschikt u zelf over interessant nieuws op het gebied van e-learning? Neem dan contact met onze nieuwsredactie via redactie@e-learning.nl zodat u in aanmerking kunt komen voor free publicity in de nieuwsrubriek.


Colofon
Deze nieuwsbrief is een initiatief van e-Learning.nl, een onafhankelijke portal met als doel het informeren van alle betrokkenen en het op elkaar afstemmen van vraag en aanbod.

Contact:
Postbus 14797
1001 LG Amsterdam

T. 06 53 64 03 78
F. 084 87 56 967
E. info@e-learning.nl

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Log in op e-Learning.nl een schrijf u uit voor de nieuwsbrief.

Maandelijke praktijkcase

Sinds dit jaar neemt e-Learning.nl maandelijks een praktijkcase op in de nieuwsbrief. Die cases zijn bedoeld om te laten zien wat voor mogelijkheden e-learning biedt en om inzicht te geven in wat de marktspelers te bieden hebben. De cases verschijnen niet alleen in de nieuwsbrief, maar zijn ook terug te lezen op e-Learning.nl. Op een speciale pagina is een overzicht te vinden van de tot nu toe verschenen praktijkcases. Aan de hand van vier trefwoorden krijgt de lezer een eerste indruk. De titel verwijst door naar de complete case.

In deze vakantiemaand geen nieuwe case. Dat biedt wellicht de gelegenheid om nog eens te bekijken wat er tot nu toe is verschenen. Volgende maand weer een nieuw en ongetwijfeld boeiend voorbeeld van een gerealiseerde praktijkoplossing.

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.