Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 08-05-2023 | Article Rating | (0) reacties

Een week op Mallorca

De afgelopen week hebben we vakantie gevierd op Mallorca. Mallorca heeft bij velen het imago van ‘zon, zee en zuipen’. Luister bijvoorbeeld naar het Keulse ‘Buones Dias Matthias’. Maar net zo goed als Kreta meer is dan Chersonissos, heeft Mallorca veel meer te bieden dan Platja de s’Areaal met ‘Ballermann 6’.

We verbleven in een erg mooi hotel in Colonia de Sant Jordi. Deze plaats ligt in het zuiden van Mallorca. Het is een rustig havenplaatsje met nauwelijks bezienswaardigheden. Je kunt er wel leuk langs het water over een promenade lopen, en er zijn enkele restaurants en bars. Het natuurpark Cabrera ligt tegenover deze plaats. Tegenover ons hotel lagen de zoutpannen van S’Avall, de op één na oudste ter wereld, die al zo’n 2600 jaar geleden door Punische handelaren werden gebruikt.

De eerste dagen was het ongeveer 22 graden en behoorlijk bewolkt. Het tweede deel van de week was zonnig met maxima temperaturen van ongeveer 28 graden. Begin mei is volgens mij de ideale periode om Mallorca te bezoeken. Het is er nog niet heel druk en de temperaturen maken veel activiteit mogelijk. Afgelopen jaar telde Mallorca in juli en augustus maar liefst 43 dagen met temperaturen van meer dan 35 graden.

Wat hebben wij zoal gedaan?

  • Wandelen over de promenade langs het water van Colonia di San Jordi en daarna naar Cala D’Or, een wit dorp aan de zuidkust met een jachthaven.
  • Een rit naar het mooie Sollèr en het bergdorp Deia.
  • Een bezoek aan Palma, de fraaie hoofdstad met de befaamde kathedraal.
  • Met een bus naar Santanyi en daarna onder begeleiding van een gids 12 kilometer gewandeld langs de kust naar de vuurtoren van Cap Salines. Met schitterende uitzichten.
  • Flaneren door het ommuurde, middeleeuwse, Alcùdia.
  • Naar Andratx en daarna naar Port ‘Andratx. Andratx stelt niet veel voor. In de haven kijk je wel je ogen uit.

Hieronder vind je een foto-impressie (ik gebruik nog steeds Flickr).

Mallorca 2023

The post Een week op Mallorca first appeared on WilfredRubens.com over leren en ICT.
Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: