Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 22-03-2022 | Article Rating | (0) reacties

Dit is nieuw in update 3.11.6 van Moodle Workplace

Update

Een paar dagen nadat de update van Moodle LMS 3.11.6 uitkwam, is ook de update van Moodle Workplace 3.11.6 uitgekomen. Want Workplace is gebouwd op Moodle LMS en op deze manier zitten alle nieuwe functies, verbeteringen en bugfixes van Moodle LMS ook gelijk in Workplace.

Voor Moodle Workplace zijn er een aantal interessante nieuwe functies bijgekomen, die ik hieronder kort beschrijf. Alle releases notes van 3.11.6 kan je hier vinden.

De eerste twee nieuwe functies zijn toegevoegd aan de dynamische regels. Over het gemak en nut van dynamische regels verzorg ik een webinar op 31 maart.

Voorwaarde laatste toegang cursus

Bij dynamische regels werk je met één of meerdere voorwaarden die tot een bepaalde actie leiden. Er is nu een voorwaarde toegevoegd waarmee je op basis van de laatste toegang in een cursus een bepaalde actie kan uitvoeren zoals het sturen van een herinnering.

Voorwaarde welke taal

Met deze nieuwe voorwaarde kan je bijvoorbeeld de volgende flow automatiseren: Als de taal ‘Italiaans’ in je profiel staat, dan word je automatisch aangemeld in de Italiaanse cursus. Erg handig voor multinationals die cursussen in meerdere talen moeten aanbieden en hieraan zo min mogelijk werk willen hebben.

Relatieve verloopdatum certificaten

In Moodle Workplace kan je gemakkelijk zelf certificaten ontwerpen en instellen per cursus of programma. Er is nu een functie toegevoegd dat de geldigheid van een certificaat afhankelijk is van een bepaalde periode. Bijvoorbeeld: één jaar na het behalen van je certificaat verloopt de geldigheid hiervan.

Standaard instellingen voor blok Mijn leeroverzicht

Sitebeheerders kunnen nu de standaard instellingen bepalen voor het blok Mijn leeroverzicht wat op het dashboard van elke gebruiker staat.


Het bericht Dit is nieuw in update 3.11.6 van Moodle Workplace is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: