Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 06-12-2021 | Article Rating | (0) reacties

Portfolio’s Reconcept en Vrest gekoppeld in Moodle Workplace

Inzicht ontwikkeling medisch professionals

E-portfolio’s worden jarenlang al gebruikt in het ontwikkelen van medisch professionals. In een portfolio verzamelt de lerende bewijsstukken om te aan te tonen dat hij voldoet aan bepaalde competenties. De lerende mag zelf bepalen welke items hij deelt met zijn beoordelaars.

Een aantal wetenschappelijke verenigingen van de Federatie Medisch Specialisten gebruiken de portfoliosystemen Reconcept en Vrest. De koppeling van zowel Reconcept en Vrest is gerealiseerd als deelproject van de implementatie van Moodle Workplace

User stories

Bij de realisatie van de koppeling met Reconcept en Vrest zijn twee user stories leidend geweest.

In mijn opleidingstraject als AIOS, gebruik ik het e-Portfolio om mijn progressie, resultaten, feedback en bekwaamheden bij te houden. Wanneer ik in de digitale leeromgeving van mijn wetenschappelijk vereniging een onderdeel heb afgerond, wil ik dat de bewijslast automatisch beschikbaar wordt in mijn e-Portfolio. In mijn e-Portfolio kan ik vervolgens zelf bepalen waar ik de bewijslast rubriceer. 

In de digitale leeromgeving wil ik als AIOS in staat zijn een koppeling te maken tussen de DLO en mijn e-Portfolio zodat mijn certificaten automatisch gestuurd worden naar mijn e-Portfolio. Bij het aanmaken van de koppeling ga ik akkoord met de gebruiksvoorwaarden, deze kan ik altijd teruglezen. Ik kan de koppeling op elk gewenst moment weer verbreken.

Daarnaast moet de gebruiker 100% controle hebben over de koppelingen, zowel bij het opzetten als het verbreken van de koppelingen.

Uitdaging

De uitdaging in deze koppelingen was om gebruikers te koppelen met Moodle Workplace die al actief waren in beide portfoliosystemen. Op basis het BIG-nummer hebben we gebruikers uit beide portfoliosystemen aan elkaar gekoppeld. Voor de veiligheid en privacy hebben we een extra autorisatiemethode ingesteld. Een gebruiker in Moodle Workplace is ook in staat om de koppeling met zijn portfolio te verbreken.


Het bericht Portfolio’s Reconcept en Vrest gekoppeld in Moodle Workplace is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: