Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 16-08-2021 | Article Rating | (0) reacties

H5P nieuwe content types geschikt voor Moodle

Ons vorige artikel over H5P was vrij uitgebreid en maakte melding van het verschijnen van een aantal nieuwe H5P content types die echter niet direct bruikbaar zijn in Moodle. Deze week activeerde ik de H5P plugin in een nieuwe Moodle site van een klant en moest alle content types eenmalig installeren. Tot mijn verbazing vond ik daar toch ineens 3 nieuwe content types waarover verder geen communicatie vanuit H5P is geweest. De 3 nieuwe types staan netjes vermeld op de voorbeeld pagina van H5P en blijken daar heel recent aan toegevoegd te zijn.

Crossword

Maak heel eenvoudig een kruiswoordpuzzel door een aantal woorden in te voeren. Voorzie de woorden van een omschrijving die bij horizontaal of verticaal komt te staan en H5P doet de rest. Je kunt ook allerlei onderdelen van je eigen kleur voorzien of een achtergrond afbeelding uploaden.

Image choice

Het volgende nieuwe type is ‘Image choice’ waarbij je eenvoudig een aantal afbeelding kunt uploaden. Bij de afbeelding zet je een vinkje ‘correct’ als het een juiste afbeelding is bij je vraagstelling. De cursist kan de afbeeldingen bekijken en de juiste selecteren. Selecteer je een verkeerde dan levert dat een aftrek punt op.

Sort the paragraphs

Het laatste nieuwe content type is misschien wel het meest interessant en breed inzetbaar! Je kunt hier een aantal termen of zinnen invoeren die de gebruiker vervolgens in de juiste volgorde moet zetten. Bij de invoer zet je ze gewoon in de juiste volgorde en voor de cursist worden ze in een willekeurige volgorde aangeboden. In de goede volgorde zetten kan door de onderdelen te verslepen of met de pijltjes naar boven of beneden te schuiven. Je kunt kiezen of je een score geeft op de juiste positie of op het aantal bewegingen om de onderdelen in de juiste volgorde te zetten.

Wil je een dergelijk vraagtype ook in je reguliere Moodle toetsen installeer dan het Ordering vraagtype.


Het bericht H5P nieuwe content types geschikt voor Moodle is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: