Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 22-07-2021 | Article Rating | (0) reacties

Meer mogelijk met multi-tenancy in Moodle Workplace 3.11.1

Moodle Workplace release 3.11.1

Deze week is versie 3.11.1 uitgekomen van Moodle Workplace. Alle Premium Moodle Partners bespreken regelmatig de wensen voor de doorontwikkeling van deze grotere broer van Moodle LMS. Eén van de meest gebruikte functies binnen Moodle Workplace is de multi-tenancy. Daarmee kan je per doelgroep of per klant een afgeschermde leeromgeving creëren en toch flexibel cursussen, programma’s en certificeringen beschikbaar stellen.

De afgelopen maanden heeft Moodle HQ veel wensen van de Premium Moodle Partners (zoals Avetica) gerealiseerd. In versie 3.11.1 zijn de volgende nieuwe functies beschikbaar gekomen:

Dashboard per tenant

Per tenant kan je nu een specifiek dashboard definiëren. Voor de ene doelgroep wil je namelijk vaak een iets ander dashboard aanbieden dan voor de andere doelgroep. De beheerder van een tenant kan het dashboard voor zijn eigen gebruikers inrichten en beschikbaar stellen. Ook kan een tenant-beheerder de huidige dashboard instellingen van gebruikers uit zijn eigen tenant resetten.


Multi-tenant SAML2

Tot nu was de veelgebruikte authenticatiemethode SAML2 alleen als community plugin beschikbaar in Moodle. In versie 3.11.1 is deze standaard opgenomen in Moodle Workplace en kan je deze per tenant instellen. Indien nodig en gewenst kan bij elke tenant een aparte identity provider (IDP) geconfigureerd worden inclusief vergrendeling van specifieke gebruikersvelden.

Verschillende profielvelden per tenant


Het instellen van extra gebruikers profielvelden in Moodle was al jarenlang mogelijk dus ook in Moodle Workplace. De functionaliteit in Workplace is nu ook uitgebreid naar de tenants. Per tenant kan je nu verschillende profielvelden instellen als sitebeheerder. In de rapportage-generator van Moodle Workplace kan je deze profielvelden ook toevoegen in je rapportage en gebruiken als filter en/of conditie.


Het bericht Meer mogelijk met multi-tenancy in Moodle Workplace 3.11.1 is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: