Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SBO | 19-04-2021 | Article Rating | (0) reacties

Verfrissende inspiratie voor je eigen leerteam – Innovatie LAB Spaarne Gasthuis Academie

Priscilla Verwoert, Onderwijs ontwikkelaar digitale content Spaarne Gasthuis Academie

“Innoveren = veranderen = leren”. Dat principe is het uitgangspunt van Spaarne Gasthuis Academie.

Mensen veranderen niet graag, maar in deze tijd is het onvermijdelijk én ook noodzakelijk gebleken. Ook het leerteam zélf moet continu veranderen en leren. Priscilla Verwoert heeft met haar team leerprofessionals van de Academie een zeer effectieve manier gevonden, die veel plezier geeft én verfrissende leeroplossingen: het Innovatie LAB.

Meteen valt op dat het niet het Learning LAB heet. Hier staat niet het leren centraal, maar de nieuwe aanpak om leren en veranderen in gang te zetten. Het Innovatie LAB bestaat al een tijd, maar blijkt in deze tijd de perfecte manier om zelf als leerprofessional te blijven innoveren.

Het team haalt de inspiratie van buiten naar binnen. Niet afwachten maar actief je netwerk inzetten, gastsprekers uitnodigen, zorgprofessionals mee laten doen en …uitproberen, uitproberen, uitproberen.

Priscilla vertelt over diverse initiatieven van het Innovatie LAB:

  • Met hulp van een startup samen zelf VR leren maken
  • Microlearnings leren maken met primio (voor leren ‘on the job’)
  • Met Bureau Briljant en Mislukkingen -> inzicht krijgen waarom verandering niet op gang komt (patronen/ archetypes) en vervolgstappen bepalen
  • Leer- en ontwikkelsprints voor het optimaliseren van processen op de werkvloer met Ingena Visser van VUmc Academie (incl de app MYDRS – My Do-Reflect-Share) *

Het Innovatie LAB ontwikkelt altijd via de Design Thinking Methode. In kleine settings worden prototypes ontwikkeld, uitgetest, aangepast, weer getest etc. Van daaruit wordt het opgeschaald. Standaard afsluitende vraag bij elk project: “Wat hebben we zelf geleerd als leerprofessional”?

De organisatie vooruit helpen, maar ook jezelf!

*) Ingena Visser verzorgt op het Next Learning LIVE EVENT (27-9-2021) een werksessie over leer- en ontwikkelsprints.

Het bericht Verfrissende inspiratie voor je eigen leerteam – Innovatie LAB Spaarne Gasthuis Academie verscheen eerst op Next Learning 2021.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: