Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 02-03-2021 | Article Rating | (0) reacties

Alternatieven voor SCORM (4): Integratie H5P met cursusformats Tiles en Buttons

Ik hoop dat ik je in de vorige blog heb geïnspireerd om anders naar de vele didactische werkvormen te kijken in combinatie met een heldere navigatie en cursusvoortgang.

Welk cursusformat?

Ik ben van veel onderdelen van Moodle fan, maar de standaard cursusformats horen daar niet bij. Gelukkig hebben we veel goede cursusformats in de plugin database. In deze blog wil ik er twee uitlichten, namelijk Tiles en Buttons. Met deze cursusformats kan je navigatie en interactieve content combineren tot een leuke e-learningmodule.

Tiles

De laatste jaren zijn de ‘tegeltjes’ niet meer weg te denken in de vormgeving van sites. Elke cursus moeten gepresenteerd worden als een tegeltje met een foto, titel, korte omschrijving en de cursusvoortgang. Bij het cursusformat Tiles zijn de onderwerpsecties een tegeltje. In de laatste versie kan je zelfs tegeltjes instellen voor activiteiten. Probeer deze ‘subtiles’ maar uit.

Buttons

Met het cursusformat Buttons creëer je een aantal ‘knoppen’ bovenaan de cursuspagina. Elk knop is een sectie en je kan nog wat leuke opties toepassen zoals het indelen van de knoppen in verschillende fases of thema’s. Klik je op een knop dan zie je alleen de activiteiten van die sectie.

Uitdagend idee

Voeg een H5P oefening toe in de beschrijving van een sectie. Voeg geen andere activiteiten toe in die sectie. Selecteer Tiles of Buttons als cursusformat en bekijk nu de cursus als deelnemer. Zie je hoe navigatie en interactiviteit eenvoudig zijn toegepast?


Het bericht Alternatieven voor SCORM (4): Integratie H5P met cursusformats Tiles en Buttons is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: