Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 03-12-2020 | Article Rating | (0) reacties

Moodle Workplace 3.10 is uit

Versie 3.10

Afgelopen dinsdag is Moodle Workplace 3.10 uitgekomen. Dit gebeurt altijd een paar weken na een nieuwe release van Moodle LMS. Zowel Avetica als een paar klanten van ons hebben uitgekeken naar deze versie. Met name in het gebruik van de tenants is nu nog meer mogelijk. Hieronder bespreek ik de belangrijkste zaken.

Authenticatie per tenant

Bepaal per tenant de authenticatiemethodes. Zo kan je bij de ene tenant OAuth2 instellen en bij een andere tenant de zelfregistratie. Als sitebeheerder kan je bepalen welke authenticatiemethodes voor de tenants beschikbaar zijn.

Dynamische regels op basis van je tenant

Op basis van de profielvelden kan je dynamische regels instellen. Nu worden ook de authenticatiemethodes meegenomen. Dan kan je een regel maken zoals: als authenticatiemethode OAuth2 staat in het profielveld, dan

Rapporten delen over tenants heen

Met Moodle Workplace kon je al makkelijk rapporten bij elkaar klikken. Nu kan je deze op siteniveau aanmaken en in één keer beschikbaar maken voor alle tenants. Dit is vooral handig als je ook programma’s of certificeringstrajecten deelt met alle tenants.

Notificaties aan werknemers én managers

Met dynamische regels kon je al notificaties versturen aan medewerkers of cursisten. Bijvoorbeeld als je niet tijdig je certificering hebt behaald, dan krijg je een vooraf ingestelde notificatie. Nu kunnen deze notificaties ook aan je manager worden gestuurd. Uiteraard moet dan wel de organisatiestructuur zijn ingericht binnen Moodle Workplace.

Release notes

De releases notes van versie 3.10 kan je hier lezen. Moodle Workplace wordt alleen via Premium Moodle Partners aangeboden. Neem contact op met Avetica voor een demonstratie van deze ‘grotere broer’ van Moodle.


Het bericht Moodle Workplace 3.10 is uit is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: