Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 09-12-2020 | Article Rating | (0) reacties

Eindelijk Google Meet voor Moodle

Overzicht van virtual classrooms plugins

Toen in het voorjaar wij met z’n allen in een intelligente lockdown gingen, schreven we het bericht 7 plugins voor virtual classrooms in Moodle. Hiermee wilden wij een overzicht geven van goede Moodle plugins. Met deze plugins kan je rechtstreeks vanuit een cursus een virtual classroom / webinar opstarten. Op die lijst ontbrak één grote naam; Google Meet

Module Google Meet

Vorige week is eindelijk Google Meet in de Moodle plugin database verschenen. Een plugin die vanaf versie 3.7 en hoger werkt. Wat zeggen de ontwikkelaars over wat deze plugin kan:

Met de plug-in Google Meet ™ for Moodle kan de docent, zonder Moodle te verlaten, een Google Meet-ruimte maken en de opnames van de ruimte die zijn opgeslagen in Google Drive beschikbaar stellen aan de studenten.

Configureren

Om deze module in Moodle te laten werken heeft Google Meet de API-keys en de OAuth-client-ID van de Google API’s nodig. Deze pagina geeft meer informatie hoe je dit kan configureren.


Het bericht Eindelijk Google Meet voor Moodle is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: