Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 19-12-2020 | Article Rating | (0) reacties

Makkelijk toolboxen e-learning inrichten met Moodle Workplace

Toolbox e-learning

Het afgelopen jaar hebben wij een paar nieuwe klanten mogen verwelkomen die toolboxen met e-learning aanbieden. Zo’n toolbox is een verzameling korte e-learningmodules waarbij je bijvoorbeeld elke maand één module moet afronden als medewerker. Toolboxen gaan vaak over onderwerpen zoals veiligheid, risico- of ISO management.

Inrichten met Moodle Workplace

Hoe kan ik zorgen dat medewerkers elke maand een nieuwe e-learningmodule moeten volgen maar zij niet gelijk 12 modules tegelijkertijd voorgeschoteld krijgen? Met Moodle Workplace kan je dit makkelijk in een uur helemaal inrichten door gebruik te maken van programma’s, dynamische regels en de certificaatmodule.

Proces van inrichting

Eerst heb ik een aantal programma’s ingericht met telkens één e-learningmodule.

Per programma is de begindatum, verwachte einddatum en de echte einddatum ingesteld. Plus het moment waarop de e-learningmodule pas zichtbaar is in het dashboard van de medewerkers.

Daarna heb ik een set dynamisch regels ingevoerd. Met een dynamisch regels kan je binnen Moodle Workplace de hele workflow automatiseren. Bij het aanmaken van een dynamische regel begin je altijd met het instellen van één of meerdere voorwaarden. Daarna stel je de actie(s) is die uitgevoerd moeten worden als aan de voorwaarden voldaan is.

In de afbeelding hieronder zie je de set aan regels. De eerste regel is om medewerkers met een bepaalde functie en na een bepaalde datum automatisch toe te voegen aan programma 1. Als programma 1 voltooid is wordt de medewerker automatisch toegevoegd aan programma 2. Als de medewerker op de verwachte einddatum de module nog niet heeft afgerond, krijgt hij (en zijn manager) automatisch een herinnering per e-mail.

Als alle toolboxen succesvol zijn afgerond wordt ook weer automatisch het certificaat gemaild naar de medewerker. Ook dit staat ingesteld met een dynamische regel.

Benieuwd naar meer?

Wil jij ook toolboxen met e-learningmodules aanbieden aan je medewerkers of klanten? Neem dan contact op met ons. Wij demonstreren aan jou de flexibele mogelijkheden van Moodle Workplace.


Het bericht Makkelijk toolboxen e-learning inrichten met Moodle Workplace is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: