Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Future Learning | 19-02-2016 | Article Rating | (0) reacties

Blog: 'Waarom kiezen voor ILIAS?'

Vaak krijg ik de vraag ‘Waarom moeten we kiezen voor ILIAS als Learning Management System?’ In deze blog hoop ik de voordelen van ILIAS duidelijk in kaart te brengen. De grootste voordelen zijn de uitgebreide functionaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van het systeem.

Totaalpakket
ILIAS wordt gezien als het totaalpakket, dit komt door de zeer uitgebreide functionaliteiten. De aanwezigheid van een gestructureerde repository (studiecentrum), persoonlijk portfolio en (SCORM) auteurstool maken ILIAS zeer geschikt voor het gebruik bij bijvoorbeeld Blended Learning en Virtual Action Learning. Doordat het mogelijk is om in ILIAS een hele werkruimte te delen is het ook zeer geschikt voor projectonderwijs.

Studiecentrum
Het studiecentrum is het centrale deel van ILIAS. Hier wordt alles dat voor een gebruiker van belang kan zijn op een gestructureerde manier opgeslagen; cursussen of groepen, maar ook toetsen, modules, klassikale sessies, wiki’s, bestanden, blogs, enz. Het studiecentrum is flexibel in gebruik en toegang tot verschillende delen van het studiecentrum kan, door het gebruik van rollen, uiterst fijnmazig worden ingesteld. Een groot voordeel is dat het mogelijk is om eenvoudig bestanden te delen met andere leden, die daar op hun beurt een reactie bij kunnen plaatsen. Social learning is mogelijk via fora, chatsessies en wiki’s. De koppeling met je persoonlijke desktop is erg goed, waardoor je zonder problemen belangrijke bestanden, certificaten en competenties naar je desktop kunt slepen. Hierdoor creëer je een Personal Learning Environment.

Portfolio
Ook beschikt iedereen over een geïntegreerd portfolio. Het portfolio is overzichtelijk en gemakkelijk in het gebruik. Er zijn geen extra koppelingen nodig, je kan gemakkelijk alle content die voor jou van belang is, zoals voortgang, competenties en certificaten, in je portfolio zetten.

(SCORM) auteurstool
In ILIAS is het mogelijk om je eigen leermodules te maken. ILIAS kent twee formaten leermodules: een eigen ILIAS formaat dat uitermate geschikt is als je modules alleen gebruikt gaan worden binnen ILIAS zelf, en het internationale SCORM formaat. Met het geïntegreerde SCORM auteurstool kun je SCORM 1.2 en SCORM 2004 modules aanmaken die je in ILIAS maar ook in een andere SCORM compliant LMS kan gebruiken.


Voordelen voor de beheerder
Ook zijn er een aantal functionaliteiten die erg belangrijk en bruikbaar zijn voor de beheerder:
• Ingebouwd competentiebeheer, inclusief 360 graden feedback
• Mogelijkheid om certificaten te printen
• Fijnmazig rollen/rechten systeem
• Overkoepelende tracking en rapportage
• Geavanceerde leervoortgang ondersteuning
• Flexibele toets mogelijkheden binnen de leermodules
• Gemakkelijk opstellen van (persoonlijke) leerdoelen

Kwaliteit
Wat ik vaak van gebruikers verneem is dat ILIAS een erg hoge kwaliteit heeft, ook het ontwikkelteam is zeer gespecialiseerd. Doordat het systeem zeer overzichtelijk is, is het gemakkelijk in gebruik, ook in de admin-modus. Het design van ILIAS kan volledig worden aangepast aan de wensen van de klant: huisstijl klant, look en feel, enz. Verder wordt ILIAS elk jaar ge-upgrade waardoor het systeem altijd beschikt over de nieuwste functionaliteiten. En last but not least, ILIAS is ook nog eens uitstekend te gebruiken op tablets en smartphones.

Sinds kort bieden wij, Future Learning, ook een extra business pakket aan waardoor er nog meer functionaliteiten beschikbaar zijn. Onder andere een automatische attendering bij het aflopen van de geldigheid van een certificaat, een online Webinar functie, uitgebreide rapportages en interactieve video ontwikkelingsmogelijkheden.

Kortom, ILIAS is een totaalpakket van hoge kwaliteit, en is volledig op maat in te richten.

Joke van Cappelle

Meer weten?
Neem gerust contact op met Future Learning BV
Telefoon:  0165-700511

Mailadres: info@futurelearning.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: