Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 21-12-2017 | Article Rating | (0) reacties

Moodle nieuw Forum als plugin

De standaard Moodle forum activiteit kan door instellingen op een aantal verschillende manieren worden ingezet. Zo kun je het forum ook inzetten als een Vraag en Antwoord forum. Werkt op zich prima maar met onderstaande plugin krijg je een echt Vraag en Antwoord forum met extra functies voor de deelnemers.

Moodleoverflow‘ is een plugin waarmee je een volledig nieuwe forum activiteit krijgt. Dit forum is niet bedoeld voor algemene discussies maar specifiek voor het faciliteren van Vraag en Antwoord mogelijkheden. Het mooie van de plugin zit in de mogelijkheid voor gebruikers om antwoorden van een rating te voorzien. Ook kunnen gebruikers zelf een rating score (reputatie) opbouwen doordat ze een rating van andere gebruikers krijgen. Gebruikers die een ‘discussie’ gestart zijn kunnen een antwoord als ‘nuttig’ aanduiden en docenten kunnen een gegeven antwoord als ‘correct’ aanduiden.

Ontwikkelaars en techneuten die fan zijn van Stack Overflow zullen dat zeker in deze plugin herkennen. De plugin is beschikbaar vanaf Moodle 3.3.


© Avetica, Peter Jonker for Moodlefacts.nl, Dec 2017. | Permalink
Post tags: ,

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht Moodle nieuw Forum als plugin verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: