Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 11-04-2017 | Article Rating | (0) reacties

Vooruitblik Moodle 3.3: Activiteit verborgen maar beschikbaar voor cursist

In deze vooruitblik naar Moodle 3.3 kijken we naar een nieuwe functionaliteit die al wat langer ‘op de plank ligt’. De functie komt in deze release omdat er 143 stemmen zijn uitgebracht op het tracker issue wat ervoor bestaat.

‘Stealth activities’ is de werktitel en ik daag je uit om met een goede Nederlandse benaming te komen. Met deze nieuwe mogelijkheid kun je activiteiten toevoegen aan je cursus zonder dat deze direct zichtbaar zijn voor cursisten.

Stealth komt dus voort uit het onzichtbare karakter terwijl ze wel effectief hun werk doen. Wanneer je een activiteit toevoegt krijgt die zijn eigen unieke nummer (ID) en link. Iedereen kan met stealth de activiteit dus wel via de link benaderen maar ziet geen activiteitsicoon op de cursuspagina.

Je kan dat gedrag nu ook al bereiken door een verborgen onderwerp te maken en daar activiteiten in te zetten die op zichzelf wel op tonen staan. Met de stealth instelling wordt dat nu echter een stuk eenvoudiger. Voeg bijvoorbeeld een duidelijke afbeelding in en plak daar achter de link naar de stealth activiteit.

Probeer het zelf alvast uit op prototype.moodle.net/stealth


© Avetica, Peter Jonker for Moodlefacts.nl, Apr 2017. | Permalink
Post tags: , ,

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht Vooruitblik Moodle 3.3: Activiteit verborgen maar beschikbaar voor cursist verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: