Agenda

Een overzicht van aanstaande evenementen in het e-learning vakgebied.


5-11-2019 - 13-1-2020 | Article Rating | (0) reacties

Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning

Lokatie: Avans Hogeschool 's-Hertogenbosch
Registreren: https://avansplus.nl/opleidingen/hrm/hr-advies/e-learning
Contact: Marcel de Leeuwe

De derde uitvoering van de Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning gaat weer van start! De vorige uitvoering was helemaal volgeboekt dus voor de mensen die het toen gemist hebben: hij start weer.

Deze uitgebreide opleiding is bij Fontys al 16 jaar succesvol uitgevoerd (Fontys post hbo-opleiding e-Learning) en nu voor de derde keer bij Avans in 's-Hertogenbosch. Deze keer met een extra inhoudelijke avond over virtual en augmented reality. De hoofddocent van opleiding ben ik, Marcel de Leeuwe, en gastlessen worden verder verzorgd door toonaangevende e-Learning professionals:

 • Alex van der Linden (Consultant L&D Innovation bij KLM)
 • Cherida Louz (onafhankelijk e-Learning specialist & operatieassistent cardiochirurgie)
 • Fons van den Berg (Creative professional bij See Genius en Apple)
 • Hans de Zwart (directeur Bits of Freedom)
 • Jeroen Krouwels (Commercieel directeur en mede-eigenaar Hihaho.com)
 • Wilfred Rubens (onafhankelijk e-Learning specialist en ook redacteur van e-Learning.nl)
 • Edwin Bleumink (VR/AR specialist bij o.a. Learning Linkers)

Deelnemers zijn werkzaam als learning professional in de rol van docent, onderwijsontwikkelaar, trainer, leermateriaalontwikkelaar, onderwijskundig ontwerper, learning innovator, L&D adviseur, HR professional, etc. Deelnemers aan eerdere uitvoeringen waren werkzaam in het onderwijs, bij bedrijven, overheid en zorg of als zelfstandige learning professionals.

Het is een gevarieerd blended leertraject. Gedurende de contactavonden worden door de hoofddocent en de vele ervaren gastdocenten relevante theoretische inzichten gecombineerd met concrete voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. De contactavonden worden afgewisseld met vele webinars, twee trainingsdagen met hands-on oefeningen en deelnemers maken middels twee excursies kennis met e-Learning bedrijven. 

Een belangrijk manier om de transfer naar de eigen werkplek te optimaliseren zit in vier opdrachten. Met deze opdrachten verwerken deelnemers het geleerde en passen direct nieuwe inzichten toe. De invulling van de opdrachten wordt ingegeven door de eigen werkpraktijk.

De opleiding e-Learning bestaat uit:

 • 13 lesavonden (3 uren)
 • 7 webinars (1,5 uur)
 • 2 trainingsdagen (6 uren)
 • 2 excursies naar e-Learning bedrijven (3 uren)
 • afsluitende avond met eindpresentaties

De precieze data met onderwerpen en docenten staan in deze pdf.

De opleiding start op dinsdag 5 november 2019 en wordt afgesloten op 13 oktober 2020.

De leslocatie is bij de Avans Hogescholen in ’s-Hertogenbosch: Onderwijsboulevard 215, 5223 DE 's-Hertogenbosch (< 5 minuten lopen vanaf het NS station en gratis parkeren bij de school). Elke avond wordt gestart met lekkere broodjes en een soep.

Meer informatie is te vinden op de website. Inschrijven kan ook via deze website. Als je de eigen situatie of leervragen wil afstemmen met mij dan kan dit. Stuur een e-mail, dan maken we een (telefonische) afspraak. En als je iemand weet die wil deelnemen dan is delen erg fijn!

 

Hartelijke groeten, namens Avans Plus en al onze gastdocenten,

Marcel de Leeuwe


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie. Door in te loggen kunt u direct reageren, zonder uw naam en e-mailadres te hoeven invoeren.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: