Agenda

Een overzicht van aanstaande evenementen in het e-learning vakgebied.


16-11-2018 - 16-11-2018 | Article Rating | (0) reacties

Articulate Gebruikersdag 16 november Utrecht (VOL)

Lokatie: The Colour Kitchen Utrecht
Registreren: https://www.courseware.nl/lp/artgd18/articulate-gebruikersdag-16-nov-2018
Contact: Manal el Madini

Donderdag 15 en vrijdag 16 november zijn inmiddels uitverkocht. Wil je toch naar de Articulate Gebruikersdagen komen? Kom dan dinsdag 13 november naar Brasschaat. Brasschaat is slechts 15 minuten rijden vanaf de Nederlandse grens. Bekijk hier het programma.

Programma en sprekers

 

START TRACK ONDERDEEL
9:00

Ontvangst met koffie en thee

9:30

Welkom en kick-off

9:45 A1

Low budget elearning video productie met smartphone, doorVico van den EventuinenMarcel Terpstra(Koninklijke landmacht)

9:45 A2

De vergeten interacties, doorHayet AhbarouchenMarloes Berkers(E-learning Training)

In een interactieve workshop gaan we extra aandacht besteden aan de ‘vergeten’ interacties. In groepjes van 4-5 mensen wordt gewerkt aan één vergeten interactie (denk aan: Numeric, True/false, Fill in the blank, Essay, Shortcut Key en Likert Skale). De interactie kan worden toegepast op een gegeven casus of een eigen casus uit de praktijk. Na een gezamenlijke, creatieve brainstorm met ouderwets pen en papier, gaan de deelnemers hun ideeën uitwerken. Dit is ook eerst op papier waarbij van diverse materialen gebruikt kunnen worden en daarna wordt de interactie eventueel ook daadwerkelijk in Storyline gebouwd. Uiteindelijk pitchen de deelnemers de ideeën aan elkaar, waarna op elkaar gestemd kan worden. De winnaars zijn de Articulate heroes van de dag!

9:45 A3 - 1

Bedrijfssoftware Training met Articulate Storyline, doorJan van Vledder(Lethbridge Enterprise Training Services)

Ontdek hoe je met Articulate Storyline effectieve en aantrekkelijke gebruikerstraining maakt over vaak als ingewikkeld ervaren bedrijfssoftware (bijv. SAP CRM).

10:30 A3 - 2

Automatisch quizzen en toetsen maken met Question Banks en Result Slides, doorJeremine Holt&Yolanda(Westenwindontwerp)

Een uitgebreide toets of quiz maken in Storyline kan volautomatisch als je vragen, antwoorden en feedback in Word of Excel goed voorbereid. In deze interactieve workshop gaan we aan de slag met het razendsnel vullen van Question Banks en vervolgens het instellen van de Result Slides.

Want ondanks de populariteit en de fantastische leermogelijkheden van micro-learning en gamification is er ook nog steeds veel behoefte aan kennistoetsen en quizzen. En Storyline biedt daar perfecte mogelijkheden voor.

11:15

Koffie en theepauze

11:30 B1

Blaas je cursussen een nieuw leven in, doorJosien VisserenJosien van der Velde(Bright Alley)

Je module zit goed in elkaar, alles werkt technisch, het ziet er mooi uit, maar je wilt iets meer. Herken je dit? Wij helpen jou om je module te restylen door het toevoegen van animatie. Bewegende elementen geven je module iets extra’s. We laten voorbeelden zien. Daarna gaan we met elkaar oefenen en bekijken wat een motion path oplevert.

11:30 B2

Hands on workshop over xAPI, doorPhilip van der Eijk(Splintt)

11:30 B3 -1

Hoe visualiseer je lesstof bij blended learning?, doorNicole Leijten en Margot Quaden(Amarant Academie)

Het visualiseren van "theorie" is lastig. Amarant Academie maakt modules voor mensen met een beperking. Zij visualiseren de "theorie" in e-learning, fysieke cursussen of een werkboek om het geleerde te vertalen naar het dagelijkse leven. Tijdens deze leerzame sessie nemen Nicole en Margot vertellen je alles over de kracht van visualisatie.

12:15 B3 - 2

Hoe vergroot je het leerrendement?, doorEdward Maitimo(The Courseware Company)

Je leert het beste wanneer je behoefte om te leren het grootst is. In deze sessie wordt ingegaan op de momenten van leren en de verschillende leeroplossingen die hierbij het beste ingezet kunnen worden. Edward Maitimo inspireert je graag door vanuit een onderwijskundig perspectief de verbinding te maken tussen bekende leermodellen en de praktijk.

13:00

Lunchpauze

13:45

Een frisse energizer

14:00 C1

Hoe ontwikkel je een leerinterventie?, doorAafke Woudstra(Plus Retail)

Hoe pak je het ontwikkelen van een leerinterventie aan? Waar begin je, waar moet je rekening mee houden en hoe bepaal je de doelgroep? Aafke deelt haar eigen best practices in een hands-on inspiratiesessie voor iedereen met de rol van opleidingscoördinator/opleidingskundig adviseur/opleidingsontwikkelaar, waarin je zelf aan de slag gaat.

14:00 C2

Samenwerken tijdens het ontwikkelproces, doorFedde MatthijssenenRoger Steijger(Triamfloat)

We duiken we dieper in op de samenwerking als ontwikkelaar met betrokkenen en de organisatie van samenwerken. Waarom is samenwerken een toevoeging op het ontwikkelproces? Hoe organiseer je het samenwerken? En hoe geef je invulling aan een goede samenwerking?Leer het tijdens deze interactieve workshop.

14:00 C3 -1

De kracht van co-creatie, doorLucas de VreugdenNiek Hogervorst(E-learning industry)

Hoe zet je een efficient co-creatie traject op tussen opdrachtgever en ontwikkelaar en hoe zorg je ervoor dat beide partijen optimaal kunnen bijdragen aan dit proces.

14:45 C3 -2

Rise above, doorGuido Siebers(Marel)

Met de komst van Articulate Rise is er veel veranderd. Hiermee is ook de wereld van de ontwikkelaar veranderd. In deze sessie staan we stil bij deze verandering en worden met praktische voorbeelden de nieuwe kansen als ontwikkelaar uitgelicht. Hierbij komt onder andere de integratie van Articulate Storyline 360 in Articulate Rise aan bod en hoe je met sterke visuele elementen het meeste uit Articulate Rise kan halen.

15:30

Koffie en theepauze

15:45

Wrap-up met interactievequiz

16:30

Napratenmet een drankje en hapje. Ook de sprekers zijn aanwezig voor vragen.

    Kosten

    De kosten bedragen € 99,- per persoon (exclusief btw) voor een geheel verzorgde dag inclusief koffie, thee, lunch en de traditionele borrel als afsluiting. Je krijgt een ontvangstbevestiging van jouw aanmelding zodra wij de betaling ontvangen hebben. Je kunt je inschrijven vanaf 1 september via onze website.

     

    Locatie

    The Colour Kitchen Utrecht 
    Prinses Christinalaan 1
    3554 JL Utrecht
    Routebeschrijving

    Blijf op de hoogte 

    Volg in aanloop naar november de actuele ontwikkelingen over het programma en het laatste nieuws op deze website en via Twitter (#ARTGD18) en LinkedIn. Heb je vragen over de Articulate Gebruikersdagen 2018? Mail ons dan via marketing@courseware.nl.


    Hoe waardeert u deze bijdrage?




    Reacties

    Plaats hieronder uw reactie. Door in te loggen kunt u direct reageren, zonder uw naam en e-mailadres te hoeven invoeren.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Website

    CAPTCHA Afbeelding
    Voer de hierboven staande code in: