Agenda

Een overzicht van aanstaande evenementen in het e-learning vakgebied.


9-11-2017 - 10-11-2017 | Article Rating | (0) reacties

Learning Hackaton bij KLM

Lokatie: KLM (Schiphol)
Registreren: mailto:a.dierckx@sbo.nl
Contact: Ank Dierckx

Een Learning Hackaton is een tweedaags zeer intensief ontwerp- en ontwikkeltraject waarbij voor een echte klant (KLM deze keer) een innovatief leerconcept wordt gerealiseerd. Hierbij wordt met behulp van Design Thinking en Agile werken snel concrete resultaten geboekt. De ScrumMaster die dit begeleidt is onze e-Learning.nl redacteur Marcel de Leeuwe.


Met een geslaagde eerste editie van de Learning Hackaton achter ons, hebben wij in opdracht van KLM de tweede editie opgezet. Hiervoor nodig ik jou graag uit!

De eerste Learning Hackaton vond plaats bij Spaarne Gasthuis. Via deze korte video leer je meer over de opzet en de ervaringen: Wat is een Learning Hackathon? Ervaringen bij Spaarne Gasthuis

Iedereen (de maak-experts, Spaarne-mensen én alle opleidingsdeelnemers) was zeer enthousiast en zeer positief over de leeropbrengst. Enkele deelnemers hebben na de Hackathon een netwerk gevormd. Anderen hebben zelf een eigen Hackathon georganiseerd.


Voor KLM was het reden om ook op ‘onze’ manier met een Learning Hackathon aan de slag te gaan.

Deze KLM-Learning Hackathon is een vervolg op de SBO-Opleiding Onderwijskundig e-Learning Ontwerper en de Fontys post hbo-opleiding e-Learning van Marcel de Leeuwe. Het is een krachtig leertraject dat niet in een klaslokaal nagebootst kan worden, het werkt alléén in de praktijk. Het werken met een serieuze opdracht van een échte opdrachtgever is dan ook het uitgangspunt en basis van dit leertraject.


Hartelijke groeten,


Ank Dierckx



Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie. Door in te loggen kunt u direct reageren, zonder uw naam en e-mailadres te hoeven invoeren.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: