Nieuws van aanbieders

Hieronder treft u een overzicht van alle nieuwsberichten van onze marktspelers die zijn verschenen op e-Learning.nl.


Van Avetica | 13-10-2022 | Article Rating | (0) reacties

Readspeaker is gecertificeerd Moodle Integratie Partner

Avetica, Premium Moodle Partner

Moodle Integratie Partners

Hoewel Moodle het meest uitgebreide leermanagementsysteem ter wereld is, zijn er toch nog functionaliteiten waar Moodle niet in voorziet. De modulaire opbouw van Moodle nodigt echter uit om integraties en aanvullende functionaliteit te ontwikkelen. Een aantal van die integraties voegt zoveel meerwaarde toe dat ze de status ‘Moodle Certified Integrations‘ krijgen. Denk aan BigBlueButton en Poodll, integraties die via Avetica als abonnement afgenomen kunnen worden.

Readspeaker

Readspeaker is sinds september 2022 één van de nieuwe gecertificeerde Moodle Integratie Partners en dat is een felicitatie waard! 🍾🎉

Readspeaker biedt een aantal functionaliteiten om de toegankelijkheid van je Moodle omgeving te vergroten. Het meest bekend is Readspeaker van de functie om tekst voor te laten lezen. Met één druk op de knop (via een Moodle blok) wordt de tekst op de pagina voorgelezen. Daarmee sluit Readspeaker goed aan bij de principes van Universal Design for Learning (UDL). Vooral studenten met dyslexie of andere leerproblemen hebben duidelijk voordeel bij deze voorleestool. En uiteraard ook slechtzienden.

Maar ook functies als de ondertiteling van video’s, het vergroten van de tekst, tekst downloaden als geluidsbestand (ook in PDF) en vertalen van tekst in een groot aantal talen, maakt Readspeaker tot een hele mooie aanvulling op standaard Moodle.

ReadSpeaker werkt met meer dan 1000 instellingen in 70 landen om toegankelijkheid, betrokkenheid en leersucces te ondersteunen.

Meer weten? Neem contact op

Wil je meer weten over de mogelijkheden van deze voorleestool? Lees meer op deze speciale pagina over Readspeaker in Moodle of laat je voorlezen 😃

Op dit moment is de plugin Readspeaker nog niet te downloaden in de plugin database. Via Avetica kan je een demo plannen en een abonnement afsluiten voor gebruik in Moodle.


Het bericht Readspeaker is gecertificeerd Moodle Integratie Partner is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, implementatie, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?