Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-07-2016 | Article Rating | (0) reacties

Start-up: Ojoo voor gamification

Start-up: Ojoo voor gamification

Computable besteedt aandacht aan Ojoo, een Belgische start-up op het terrein van gamification. Het Ojoo-platform biedt een webstudio, applicatie en marktplaats in één. Met als doel dat een gebruiker er zonder technische kennis mee aan de slag kan, tegen een relatief lage prijs. Ojoo noemt zichzelf de ‘Wordpress van de gamification’. Het platform is intuïtief, kan omgaan met verschillende media en heeft een aanpasbare look and feel.

Ojoo ontstond nadat oprichter Peter Symons merkte dat er geen goed en gemakkelijk tool bestond voor het maken van digitale spelen en verhalen. Hij begon samen met twee financiële partners. Voor de ontwikkeling werd een vaste partij aangetrokken. Deze werd aangevuld met freelancers. Toen het product een succes bleek, zijn er additionele fondsen gezocht, inclusief de funding van één miljoen euro van een private investeerder. ‘Die funding was nodig om onze groei te versnellen’, zegt Symons in Computable. Inmiddels is er een SaaS-platform geïntroduceerd. Klanten kunnen een licentie op de software aankopen via het web.

‘We bestaan nu ongeveer twee jaar en beschikken over een en stabiele technologie op het gebied van gamificatie’, vertelt Symons. ‘Momenteel leggen we de focus op de verdere verbetering van de gebruiksvriendelijkheid en op integratie van het betalingssysteem'.

Ojoo is modulair opgebouwd en binnenkort wordt de technologie verder opengesteld zodat externe ontwikkelaars er aan kunnen meebouwen. Ook wat dat betreft vergelijkbaar met het systeem van Wordpress.

‘De grootste uitdaging is nog het feit dat we zo uniek zijn dat onze voordelen moeilijk uit te leggen zijn in enkele woorden. Er bestaat nog geen dergelijke technologie die het mogelijk maakt om interactieve apps te bouwen, dus dat is missionariswerk’, besluit Symons in Computable.

Lees het hele artikel op de site van Computable.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.