Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-06-2016 | Article Rating | (0) reacties

Student ontevreden over technologie

Student ontevreden over technologie

Bijna drie op de vier studenten (73%) wereldwijd vindt dat hun universiteit zijn digitale ervaring moet verbeteren. Een derde van de studenten zou om deze reden het onderwijsinstituut zelfs niet aanbevelen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek in opdracht van bedrijfssoftwareleverancier Unit4.

 

Studenten in de Benelux zijn vooral relatief ontevreden over de digitale afhandeling van collegegeld, roosterwijzigingen en het inleveren van opdrachten. Internationaal gezien blijkt dat een derde van alle studenten de hoeveelheid papierwerk te groot vindt en de administratie te complex. De digitale administratie wordt door 44% als ‘slecht’ tot ‘niet zo goed’ gekwalificeerd. Meer dan een derde (36%) geeft aan dat de complexe administratie te veel studietijd opslokt, terwijl de helft (47%) van de ondervraagde studenten aangeeft van de universiteit een systeem te verwachten ‘dat meer in lijn is met de hoge studiekosten’.

 

De slechte beoordeling van de digitale administratieoplossingen heeft een negatief effect op de perceptie van de universiteit, terwijl 41% aangeeft zijn onderwijsinstituut wel aan te raden als digitale ervaring beter zou zijn. Studenten willen graag één applicatie, die ze kunnen raadplegen op verschillende apparaten, om de hele studiegerelateerde administratie te kunnen overzien.

 

Bron: Unit4


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.