Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-05-2016 | Article Rating | (0) reacties

5e keer MOOC Intro to Dutch

5e keer MOOC Intro to Dutch

Op maandag 23 mei begon voor de 5e keer de Introduction to Dutch MOOC (een onlinecursus Nederlands voor anderstaligen). Meer dan 90.000 deelnemers hebben met Introduction to Dutch Nederlands geleerd. Online enquêtes en cursusonderzoeken leveren interessante feiten over de deelnemers van de MOOC. De MOOC wordt bijvoorbeeld het meest gevolgd door vrouwen in de leeftijdscategorie van 25 tot 34 jaar.

Meer vrouwen dan mannen
Uit onderzoek blijkt dat 70% van de Introduction to Dutch deelnemers vrouw is. Meer dan 30% van de deelnemers is tussen de 25 en 34 jaar. De online cursus wordt gevolgd door cursisten afkomstig van over de hele wereld, en is vooral in trek bij deelnemers uit Verenigd Koninkrijk (20,2%), Verenigde Staten (7,8%), Spanje (5%) en Brazilië (4,9%). Bijna de helft van de deelnemers is hoger opgeleid (48%) en heeft werk (34,3%).

Redenen om online een taal te leren
Deelnemers van de Introduction to Dutch MOOC volgen de online cursus vooral omdat zij het leuk vinden om nieuwe talen te leren (56,8%) en omdat zij geïnteresseerd zijn in de Nederlandse cultuur (49,3%). Verrassend genoeg wil maar 40% van de deelnemers in de toekomst in Nederland wonen. De cursus wordt ook gevolgd door cursisten die het leuk vinden om het online leren uit te proberen en die graag samen met medecursisten een taal willen leren.

Online leren vanuit huis
De grootste groepen deelnemers wonen in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland (beide 21%). Het merendeel van de cursisten volgt de onlinecursus vanuit huis (88,9%). Daarnaast wordt de online cursus ook vanuit het taalinstituut waar de cursisten Nederlands leren gevolgd (27,9%). Een klein deel van de cursisten volgt de cursus op hun werk of als zij onderweg zijn.

Introduction to Dutch start op 23 mei
De cursus is op 23 mei 2016 weer begonnen. Gratis inschrijving is mogelijk op de Future Learn website . De online cursus is bedoeld voor iedereen die Nederlands wil leren of van plan is Nederland te bezoeken voor werk, studie of plezier. Introduction to Dutch is ontwikkeld door het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen .

Bron: Rijksuniversiteit Groningen


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.