Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van tts | 28-04-2016 | Article Rating | (0) reacties

Gratis rapport over werkplekleren

Gratis rapport over werkplekleren De resultaten van het eLearning Journal's onderzoek, "Werkplekleren"
Oude gewoonten en opvattingen creëren een zekere vorm van traagheid, die op zijn beurt een belemmering lijkt voor een optimale en doelgerichte kennisoverdracht voor operationele doeleinden. Dat is de conclusie van een onderzoek gehouden onder 774 bedrijven binnen relevante sectoren in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, uitgevoerd door eLearning Journal in haar jaarlijkse eLearning Benchmarking Study.

Hoewel het 70:20:10 principe inmiddels een brede bekendheid geniet binnen de Corporate Learning wereld en in feite al een de facto standaard is geworden, dient deze erkenning nog volledig te worden omgezet in concrete actie: Duitstalige bedrijven beschouwen de traditionele klassikale training nog steeds als de belangrijkste aanpak van de beroepsopleiding.

Sterker nog, bijna 55% van de bedrijven vindt het klaslokaal essentieel. Dit verklaart ook het feit dat investeringen grotendeels in de "10%" van de 70:20:10 formule worden gedaan. Deze formule, die wetenschappelijk is bewezen, stelt dat 70% van het leren op de werkplek plaatsvindt en nog eens 20% informeel door dagelijkse omgang met collega's, terwijl slechts 10% wordt verworven door middel van formele training. Ondanks dat klassikale training het minste effect levert, is de steun van deze conservatieve benadering van het leren buitenproportioneel tot de mate van effectiviteit. Macht der gewoonte, misschien?

Tussen traditie en moderniteit: ongeveer de helft van de ondervraagde bedrijven zijn toch klaar om innovatie te omarmen en vertrouwen reeds op het leren op de werkplek, vooral in hun verkoop, IT-beheer, HR / personeel en productieafdelingen. De student hoeft zijn / haar werkplek niet meer te verlaten en wordt actief ondersteund bij het beantwoorden van vragen of het oplossen van problemen door collega's, coaches of elektronische hulpmiddelen, zoals een performance support systeem. Dergelijke organisaties zijn duidelijk trendsetters aangezien een derde van de bedrijven zonder leren op de werkplek van plan is om deze aanpak in de nabije toekomst in te willen zetten.

Verrassend is het vrij lage niveau van toepassing van e-learning op externe werkplekken via mobiele apparaten zoals bijvoorbeeld smartphones. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat er sprake is van een bijzonder laag niveau van e-learning gebruik onder de middelgrote bedrijven, waar een inhaalslag gemaakt kan worden.

De belangrijkste redenen voor het gebruik van leren op de werkplek zijn, volgens het onderzoek "Werkplekleren", betere prestaties en competentie ontwikkeling bij werknemers tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Onder de toonaangevende e-learning leveranciers behoort tts tot een selecte groep die passende oplossingen bieden voor de digitalisering van kennisverwerving. Snelle inzet en beschikbaarheid van leercontent die exact overeenkomt met het werkproces wordt gezien als een bijzonder belangrijk voordeel van leren op de werkplek. Medewerkers krijgen ondersteuning precies op hun moment van behoefte, zonder een bezoek aan een trainingsruimte of het zoeken in uitgebreide en meestal niet actuele handleidingen.

Het rapport "Werkplekleren" is door eLearning Journal samengesteld op basis van gegevens verkregen in de periode van juli 2015 tot februari 2016 als onderdeel van haar eLearning Benchmarking Study "eLearning Scenarios in Operational Use". Dit rapport is gratis te downloaden via de tts website: Download Rapport


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.