Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-04-2016 | Article Rating | (0) reacties

Talent Management voor Iedereen

Talent Management voor Iedereen

De bijlage bij het blad Management Team van april 2016 gaat over Talent Management. Chris Textor, directeur van The Courseware Company, gaat in op de actuele ontwikkelingen op dit gebied. De hele bijlage is online te lezen. Hieronder een samenvatting van de bijdrage van Chris Textor.

 

Learning Management

Het gebruik van slimme software voor het plannen, distribueren en registreren van cursussen begint steeds meer gemeengoed te worden binnen organisaties. Met name het aanbieden van kleine leereenheden als korte artikelen, video’s en natuurlijk e-learning gebeurt in toenemende mate. Registratie van interne of externe kwalificaties (examen, certificaat, toets, badge) completeert dit formele leerplaatje.

Kennismanagement

Binnen kennisintensieve bedrijven (en dat zijn er steeds meer) is het niet voldoende gebleken dat medewerkers worden opgeleid via een min of meer formeel cursuspad. In de praktijk is leren voor elke medewerker een continu proces. Relevante informatie op alle vakgebieden komt van overal, dus van binnen en van buiten het bedrijf. Ook tijdens het uitvoeren van het werk – alleen of met anderen – ontstaan nuttige inzichten. Het blijkt belangrijk die informatie te filteren (cureren), vast te leggen en snel terug te kunnen vinden. Alle kennis en ervaring vormt samen immers het ‘collectieve geheugen’ van een bedrijf.

Talent Management

Voor elke individuele medewerker komen hier alle lijntjes bij elkaar. Kan ik aantonen dat ik de vereiste kennis en vaardigheden heb voor mijn huidige functie? Wat wil ik in de toekomst gaan doen? Hoe kijken mijn collega’s tegen mij aan. Wat is mijn persoonlijke doel en hoe verhoudt dat doel zich tot de doelen van de afdeling of het hele bedrijf? Wat is mijn bijdrage? Maar ook: levert het bedrijf mij de kennis die ik nodig heb?

Ecosysteem

Chris Textor, directeur van The Courseware Company formuleert het als volgt: “Samen met haar klanten stelt The Courseware Company een compleet ‘ecosysteem’ samen, waarbinnen deelnemers zelf verantwoordelijk zijn voor het vormgeven van hun loopbaan, maar ook voor het opdoen en leveren van de nodige kennis.”


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.