Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-03-2015 | Article Rating | (0) reacties

Google Teacher Academy in A’dam

Google Teacher Academy in A’dam

De Google Teacher Academy komt naar Amsterdam. Op 4 en 5 november is de Nederlandstalige uitvoering. Docenten die een Google Teacher Academy bijwonen, worden Google Certified Teachers.

Google timmert flink aan de weg, als het gaat om het onderwijs. Niet alleen probeert het bedrijf voet aan de grond te krijgen met zijn Chromebook, ook op het terrein van gratis programmatuur heeft Google veel te bieden. Denk aan de office-producten, gmail, agenda, hangout, drive, Google Apps for Education en – last but not least -  Google Classroom.

 

Om al die producten en diensten op een goede manier aan de praat te krijgen, biedt Google ondersteuning. Onder andere met de Google Teacher Academy (GTA). Google zelf over GTA: “… een gratis initiatief voor professionele ontwikkeling dat is bedoeld om docenten in het basis- en middelbaar onderwijs wereldwijd te ondersteunen bij het gebruik van innovatieve technologieën.”

Het is een tweedaags evenement waarbij deelnemers praktische ervaring opdoen met tools van Google, kennismaken met innovatieve onderwijsmethoden, bronnen krijgen om te delen met collega's en deel gaan uitmaken van een ondersteunende community van docenten.

Meer informatie op de site van Google.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.