Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-10-2014 | Article Rating | (0) reacties

Dedact: Challenger van het Jaar

Dedact: Challenger van het Jaar

Dedact is door Sprout uitgeroepen tot Challenger van het Jaar. Volgens de jury laat Dedact zien dat het onderwijs anders en beter kan. Dedact ging de strijd aan met Blendle, DeGiro, FastNed en Vandebron. De vijf meest vernieuwende bedrijven moesten een pitch doen voor de jury bestaande uit Oscar Kneppers (oprichter Rockstart), Wilfred Kik (directeur Marketing ABN Amro) en Karin Husslage (hoofdredacteur Sprout).

'Dedact staat voor een heel heldere uitdaging,' vindt jury-voorzitter Oscar Kneppers. 'Het is niet zomaar een vondst om iets beter en anders te doen dan gevestigde partijen en daar dan een marge uit te wringen. Ze zijn echt bezig om de onderwijswereld, onze jeugd, te helpen met beter onderwijs dankzij een digitaal platform dat een einde maakt aan het gesleep met boeken en meer actualiteit biedt. Het laat de wereld zien dat het echt anders en beter kan.'

Over de Sprout Challenger Award

Dedact maakt deel uit van de Sprout Challenger50 van 2014. De lijst, bestaande uit vijftig namen, draait om ondernemers die de markt opschudden, zich niets aantrekken van hoe dingen ‘horen’ en proberen het anders te doen dan de gevestigde orde met een concept dat beter, slimmer, sneller en goedkoper is. Eerdere winnaars van de Challenger award waren Snappcar, Ecofont, Oggu, Vakantieveilingen, Vanmoof en Makelaarsland. Uit de lijst van 50 is een top vijf geselecteerd die gisteren mochten pitchen voor de titel Challenger van 2014.

Over Dedact

Dedact ontwikkelt digitale leermiddelen die gepersonaliseerd onderwijs mogelijk maken. Digitaal, gepersonaliseerd onderwijs levert volgens Dedact een belangrijke bijdrage aan beter en efficiënter onderwijs. Dedact, het bedrijf van Koen Strous, Eelko Huizing en Frank van Rest,

is opgericht in 2010 en is gevestigd in Amsterdam.

Meer info:
dedact.nl en sprout.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.