Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 28-11-2013 | Article Rating | (0) reacties

Creative Commons versie 4.0

Creative Commons versie 4.0

Een paar dagen geleden heeft Creative Commons een nieuwe versie gelanceerd: 4.0. De belangrijkste wijziging is dat de licenties nu universeel zijn geworden.

Steeds meer contentmakers maken gebruik van Creative Commons. Supergoed, zeker voor e-Learning biedt dit prachtige mogelijkheden. Voor mij is een startpunt dan ook vaak de zoeksite van Creative Commons.

In het bericht van Creative Commons kun je de details lezen. Hieronder de belangrijkste zaken uit het bericht:

    • Tot nu toe werden Creative Commons-licenties aangepast aan specifieke jurisdicties (nationale wetgevingen). Dit betekende dat lokale vertegenwoordigers van Creative Commons, zoals Creative Commons Nederland, een eigen licentievariant maakten in lijn met de nationale wetgeving. Met de introductie van de 4.0-licenties zijn er geen jurisdictiegebonden versies van de licenties meer: er is nu per licentie slechts één, universele versie.

    • De tweede grote verandering in de licenties betreft de omgang met het databankenrecht. In de Nederlandse versie van 3.0-licenties deed de licentiegever afstand van het sui generis databankenrecht. Met invoering van de 4.0-versie verandert dit.

Uitleg over Creative Commons-licenties (in het Nederlands) vind je hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.