Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 02-05-2013 | Article Rating | (2) reacties

Taxonomie Bloom ingevuld met apps

Taxonomie Bloom ingevuld met apps

 

 

Bloom heeft een taxonomie gemaakt die ook in Nederland veel gebruikt wordt. Nu is er een versie waarbij apps worden ingedeeld.

Wikipedia geeft een prima overzicht van de classificatie van leerdoelen. Deze praktische indeling wordt door veel learning designers gebruikt.

Op de website van Med Kharbach staat de volgende tekst:

“This Taxonomy wheel was first discovered on the website of Paul Hopkin’s educational consultancy website mmiweb.org.uk That wheel was produced by Sharon Artley and was an adaption of Kathwohl and Anderson’s (2001) adaption of Bloom (1956). The idea to further adapt it for the pedagogy possibilities with mobile devices, in particular the iPad, I have to acknowledge the creative work of Kathy Schrock on her website Bloomin’ Apps.”

Deze toepassing van de taxonomie van Bloom is toegespitst op de inzet van apps (referentiekader is iPad) en is gemaakt door Allan Carrington van de University of Adelaide.

Een pdf-versie (1,4 MB) kunt u hier downloaden.

 

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Irene
Van Irene | 24-04-2017
Hallo redactie,

Ik ben nieuwsgierig naar de PDF download, maar krijg een foutmelding en niets opent zich. Is dat soms op te lossen of kunnen jullie mij de PDF sturen?

bedankt
Irene

Harm Weistra (hoofdredacteur)
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) | 25-04-2017
Dank Irene.
De link is aangepast.
Het PadWheel is weer te downloaden.
De redactie.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.