Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-01-2010 | Article Rating | (0) reacties

Sociale software in diergeneeskunde

Op 22 januari modereert Marco Kalz, onderzoeker van CELSTEC, een workshop over informeel leren en het gebruik van social software in diergeneeskunde.

Hij focust daarbij op persoonlijke leeromgevingen (Personal Learning Environments PLE). De workshop wordt georganiseerd door het NOVICE-project. NOVICE staat voor Network of Veterinary ICT in education.
Het doel van het NOVICE-project is een overzicht te geven over de mogelijkheden van de web 2.0-technologie voor informeel leven-lang-leren in diergeneeskunde. Tijdens de eendaagse workshop:

• wordt ingegaan op de pedagogieën van het informele leren en hun effect op de keuze van ict-tools;
• kunnen deelnemers kennismaken met een ruim scala aan social software;
• wordt een discussie geïnitieerd over de rol van technology stewards (medewerkers binnen onderwijsinstellingen die zich bezighouden met de ondersteuning van studenten bij het op een pedagogisch verantwoord gebruik van leertechnologie).

Experts

De workshop worden gefaciliteerd door experts met een uitgebreide kennis van ict pedagogieën, waaronder Marco Kalz. Kalz is onderzoeker bij het CELSTEC, een onderzoeksinstituut van de Open Universiteit. Kalz zal zich tijdens de workshop vooral focussen op persoonlijke leeromgevingen (Personal Learning Environments PLE).

De workshop is bestemd voor medewerkers van diergeneeskundige opleidingen in Europa en elders, die zich bezighouden met (het verbeteren van) onderwijs en/of die affiniteit hebben met pedagogieën en itc.

NOVICE (Network Of Veterinary ICT in Education) is een driejarig project, mede gefinancierd door het EU Lifelong Learning Programme, waarin de voordelen van Web 2.0 technologie worden verkend voor informeel, leven lang leren in de diergeneeskunde. Partners zijn diergeneeskundige opleidingen in London, Boekarest, Boedapest, Hannover en Utrecht.

Bron: Open Universiteit


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.