Nieuws

Van de Redactie 10-08-2007 | Article Rating
(0) reacties

Lancering online communityplatform SELF nabij

Op woensdag 5 september wordt, in de vorm van een internationaal congres, in Amsterdam het SELF-platform (Science, Education and Learning in Freedom) officieel gelanceerd. Ook in andere steden binnen en buiten Europa zullen bijeenkomsten plaatsvinden die in het teken staan van de lancering van het communityplatform.

SELF is een, door de Europese Commissie ondersteund, internationaal project dat een platform biedt voor het gezamenlijk delen en ontwikkelen van online onderwijs- en trainingsmateriaal over vrije software en open standaarden. In tegenstelling tot private software kan vrije software vrij gebruikt, bestudeerd, gekopieerd, aangepast en verspreid worden. Het SELF-Platform, dat geïnitieerd is door een internationaal consortium van drie universiteiten en vier non-profit organisaties in Europa, Azie en Latijns-Amerika, is in het bijzonder gericht op universiteiten, scholen, trainingsorganisaties, vrije software communities, software bedrijven, uitgeverijen en overheidsinstellingen.

Gedurende de conferentie zullen onder anderen Masayuki Ida, professor computerwetenschappen aan de Aoyama Gakuin University in Japan, Charles Macmillan van de Information Society Technologies Unit van de Europese Commissie en Andrew Bullen, directeur MediaGilde, het woord voeren. Daarnaast zal een keur aan sprekers discussiëren over het belang van vrije technologie en vrije kennisdeling voor de samenleving en voor het onderwijs in het bijzonder. Onder hen Bart Prehn, adviseur afdeling Informatiebeleid van de gemeente Amsterdam, Cees Segers, trainmaker aan de Avans Hogeschool en Janine Huizenga, creative director Waag Society.

Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Zoek

Inloggen

Inloggen kunt u hier.

Column

0 reacties
Van Splintt 25-04-2016

Gamification bij de FBI

Spelend leren, een wereldplan. Het heeft wat weg van wat kinderen doen. Als ze iets niet leuk vinden, maken ze er gewoon een spelletje van. Ouders spelen hier ook briljant op in. Wil je kind al die krantensnippers op de grond niet opruimen, omdat hij...


Meer columns