Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-08-2007 | Article Rating | (0) reacties

Lancering online communityplatform SELF nabij

Op woensdag 5 september wordt, in de vorm van een internationaal congres, in Amsterdam het SELF-platform (Science, Education and Learning in Freedom) officieel gelanceerd. Ook in andere steden binnen en buiten Europa zullen bijeenkomsten plaatsvinden die in het teken staan van de lancering van het communityplatform.

SELF is een, door de Europese Commissie ondersteund, internationaal project dat een platform biedt voor het gezamenlijk delen en ontwikkelen van online onderwijs- en trainingsmateriaal over vrije software en open standaarden. In tegenstelling tot private software kan vrije software vrij gebruikt, bestudeerd, gekopieerd, aangepast en verspreid worden. Het SELF-Platform, dat geïnitieerd is door een internationaal consortium van drie universiteiten en vier non-profit organisaties in Europa, Azie en Latijns-Amerika, is in het bijzonder gericht op universiteiten, scholen, trainingsorganisaties, vrije software communities, software bedrijven, uitgeverijen en overheidsinstellingen.

Gedurende de conferentie zullen onder anderen Masayuki Ida, professor computerwetenschappen aan de Aoyama Gakuin University in Japan, Charles Macmillan van de Information Society Technologies Unit van de Europese Commissie en Andrew Bullen, directeur MediaGilde, het woord voeren. Daarnaast zal een keur aan sprekers discussiëren over het belang van vrije technologie en vrije kennisdeling voor de samenleving en voor het onderwijs in het bijzonder. Onder hen Bart Prehn, adviseur afdeling Informatiebeleid van de gemeente Amsterdam, Cees Segers, trainmaker aan de Avans Hogeschool en Janine Huizenga, creative director Waag Society.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.