Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-02-2002 | Article Rating | (0) reacties

Vierde editie E-learning Magazine

e-Troubleshooting
Bent u ook gezwicht voor al die enthousiaste verhalen over e-learning? Bent u eindelijk e-docent geworden? Veel docenten wagen de sprong en gaan e-learning inzetten in hun onderwijs. Hun studenten gaan online en worden op de voet gevolgd en begeleid door een verwachtingsvolle docent aan wie gouden bergen zijn beloofd. Maar dan…

E-learning in Amerika
Wat zijn de verklaringen voor de onstuimige groei en snelle adoptie van e-learning in Amerikaanse bedrijven en wat is de betekenis hiervan voor organisaties in Nederland?

De tweede E-Learning Experience
Dinsdag 12 maart is de eerste dag van de tweede E-Learning Experience. Dit e-learning evenement – dat start met een kick-off meeting – vindt vrijwel geheel plaats via internet. Vorig jaar bedroeg het aantal deelnemers 180, nu zet de organisatie in op een wat hoger aantal.

E-learning: oude theorieën in nieuw jasje?
Door de toenemende behoefte aan individualisering is e-learning een trend geworden. We weten al dat e-learning via Leer Management Systemen (LMS) kennis op maat kan bieden, mensen in eigen tempo kan laten leren en competenties kan vastleggen. Maar hoe e-learning kan aansluiten op het individu, heeft te maken met de fasen in het leerproces van de cursist.

Train uw klanten
Klanten productkennis en gebruikersinformatie aanbieden via e-learning lijkt een nieuw marketinginstrument te worden. Om de banden met klanten, resellers en andere relaties te versterken, investeren bedrijven in kennisoverdracht via internet. Klantgerichte e-learning, ofwel educommerce, wordt voor de komende jaren een grote marktpotentie toegedicht.

E-learning in het kloppend hart van uw organisatie
Op e-learning portals en in de coursewarecatalogi van de aanbieders vindt men honderden fraaie cursussen over onderwerpen uit de informatietechnologie. Zoeken naar een gedegen cursus `Wirtschaftsdeutsch` zal echter tevergeefs blijken. Is e-learning dan alleen bruikbaar voor de ICT-wereld?

Projectmatige implementatie van (e-)learning
Het begint met een voornemen, soms met een kloek besluit: `We gaan leren structureel inbedden in de organisatie`. Stap één - en misschien wel de belangrijkste stap op weg naar een lerende organisatie - is daarmee gezet. Onvermijdelijk wordt het besluit gevolgd door de vraag `maar hoe dan?`. Dat is het moment dat er moet worden nagedacht, geanalyseerd en gepland. Want één ding is zeker: om leren effectief, efficiënt en praktisch in een organisatie te verweven, is een systematische aanpak nodig.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.