Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-05-2017 | Article Rating | (0) reacties

MOOC van Ordina volgeboekt

MOOC van Ordina volgeboekt

Gratis MOOC’s worden vooral gezien als een middel van vooral het hoger onderwijs om hun expertise te tonen en te delen. Maar inmiddels heeft ook het bedrijfsleven de MOOC ontdekt. Niet alleen als een middel om de eigen werknemers up-to-date te houden. Ook het bedrijfsleven kan met MOOC’s expertise tonen en delen. Zoals bijvoorbeeld ICT-dienstverlener Ordina.

Ordina biedt een gratis MOOC aan met als titel: DevOps, a way of working. DevOps is een samenvoeging van de woorden Development en Operations, een software ontwikkelmethode die communicatie, samenwerking en integratie benadrukt tussen software-ontwikkelaars en operationele IT-professionals. Dat er behoefte is aan deze vorm van kennisdeling, mag worden geconcludeerd uit het feit dat de MOOC is volgeboekt. Voor deze uitvoering worden geen nieuwe cursisten meer aangenomen.

Ordina heeft gekozen om de cursus in een Social Learning-leervorm te gieten, waarbij deelnemers naast de input van Ordina ook zelf input mogen leveren en zo hun kennis kunnen delen. Elke week opent de ICT-dienstverlener een nieuw ‘level’, waarin samen met de deelnemers kennisdeling en kenniscreatie plaatsvindt.

Eerder kondigde Ordina aan de komende periode zo’n 500 nieuwe professionals aan zich te willen binden, en dan vooral professionals zonder traditionele IT-achtergrond. Een MOOC biedt ook mogelijkheden om die ambities waar te maken.

Bron: concultancy.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.