Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-03-2017 | Article Rating | (0) reacties

VR Award voor Dementiebril

VR Award voor Dementiebril

De Dementiebril, een e-learning en film voor mantelzorgers van mensen met dementie, heeft de Zilveren VR Award 2017 gewonnen. De door het Trimbos-instituut ontwikkelde bril is sinds eind november 2016 beschikbaar. De eerste prijs ging naar Ashes tot Ashes, een virtual reality tragi-komedie.

De Dementiebril bestaat uit een 360 graden simulatiefilm op een Virtual Reality-bril en een online cursus. De film laat mantelzorgers in de huid kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert. De bijbehorende e-learning biedt informatie en oefeningen, waardoor de film extra verdieping krijgt.

Meer informatie de dementiebril op een speciale site.  Het Trimbos-instituut ontwikkelde de bril in samenwerking met Stichting Into D’mentia. Hiervoor kregen de organisaties een subsidie van Alzheimer Nederland en PGGM.

Voor een overzicht van de winnaars van de VR Awards, zie vrwereld.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van aNewSpring 13-06-2017

Op zoek naar de e-kroket voor betere online leerprestaties

E-learning of online leren wint al jaren gestaag aan populariteit. Dit ten koste van de meer traditionele klassikale training. Naast de vele voordelen brengt deze beweging ook nadelen met zich mee. Het belangrijkste nadeel is dat een van de meest populaire snacks aan terrein verliest. De oer-Hollandse kroket vormt al jaren één van de meest cruciale onderdelen van een geslaagde opleiding of training. Is een er digitale variant te vinden van de kroket die hetzelfde positieve effect kan hebben maar dan binnen e-learning programma’s?