Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-03-2017 | Article Rating | (0) reacties

e-Learning: wel echt zelf gevolgd?

e-Learning: wel echt zelf gevolgd?

e-Learning verhoogt de flexibiliteit en de keuzemogelijkheden van de lerende. Maar zodra het om wettelijk verplichte modules gaat, kunnen er problemen ontstaan. Zo ervaren de beroepschauffeurs.

De Europese Commissie presenteerde onlangs nieuwe richtlijnen voor de opleiding en nascholing (Code 95) van autobus- en vrachtautochauffeurs. De Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. De nieuwe richtlijn stellen dat dezelfde onderwerpen niet binnen één cyclus van vijf jaar mogen worden herhaald. Maar wat als een chauffeur nou juist binnen 5 jaar de behoefte heeft om de kennis op te halen uit een eerder gevolgde module? Minister Koenders vindt dan ook dat deze richtlijn. “ ... haaks staat op het doel om meer aan te sluiten bij de behoeften van chauffeurs". Daarnaast wil Koenders meer duidelijkheid in hoeverre chauffeurs de digitale modules kunnen volgen. In Nederland kunnen chauffeurs zo goed als de hele opleiding via e-learning volgen. Slechts één praktijkdag is verplicht. De Europese Commissie spreekt echter over het ‘ten dele’ toestaan van e-learning. Ook wil de minister weten op welke manier gecontroleerd kan worden of de chauffeur de module ook daadwerkelijk zelf heeft gevolgd.

Bron: verkeerspro.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

30-03

De 20 beste LMS-en ?

Door: de Redactie
29-03

Reactie NRTO op SER-advies

Door: de Redactie
06-04

NextLearning 2017 en wij zijn erbij!

Door: Infolearn

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van TrainTool 25-01-2017

Quiz: Is jouw organisatie wel klaar voor e-training?

Communicatieve vaardigheden worden steeds vaker online ontwikkeld door e-learning voor soft skills, ook wel e-training genoemd. Niet iedere organisatie is hier echter helemaal klaar voor. Benieuwd hoe jouw organisatie scoort?