Columns

Een overzicht van columns geschreven door de redactie en medewerkers van aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-12-2022 | Article Rating | (0) reacties

e-Learning na de pandemie

e-Learning na de pandemie

e-Learning was al populair voordat de pandemie uitbrak, maar sinds de COVID-19-crisis is de populairder verder toegenomen. Veel scholen en universiteiten hebben hun programma's verplaatst naar online platforms, bedrijven hebben voorzieningen getroffen om op afstand te werken en te leren.

Deze overgang naar online leren heeft zowel voor- als nadelen. Enerzijds heeft e-learning tijdens de pandemie lerenden en werknemers in staat gesteld hun opleiding en werk voort te zetten, ook als fysieke bijeenkomsten niet mogelijk waren. Daar staat tegenover dat sommige mensen moeite hebben om hun motivatie en discipline op peil te houden.

Nu de pandemie geleidelijk afneemt en we terugkeren naar meer ‘normale omstandigheden’, is de vraag hoe e-learning zich zal ontwikkelen. Gaan we terugkeren naar het traditionele klassikale leren, of zal e-learning een groter onderdeel worden van het opleidingslandschap?

Het lijkt waarschijnlijk dat e-learning permanent een groter aandeel van het opleidingslandschap zal overnemen, zowel in het onderwijs als in binnen arbeidsorganisaties. Veel mensen hebben tijdens de pandemie de voordelen van e-learning ontdekt en zullen deze waarschijnlijk blijvend waarderen, zoals de flexibiliteit om in hun eigen tijd en op hun eigen locatie te leren. Bovendien heeft de pandemie geleid tot een toename van het aanbod van online opleidingen en cursussen, zodat het voor lerenden gemakkelijker wordt om e-learnings te vinden die past bij hun behoefte.

Er zijn echter ook aanwijzingen dat traditioneel klassikaal leren een rol zal blijven spelen. Sommige mensen hebben gemerkt dat ze het gebrek aan sociale interactie en menselijke contacten missen als ze op afstand leren. Zij zullen waarschijnlijk deels terug willen naar fysieke bijeenkomsten.

Met dank aan ChatGPT.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

Meest gelezen columns

09-10

Retentie en AI

Door: Let’s Learn!