Columns

Een overzicht van columns geschreven door de redactie en medewerkers van aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-01-2007 | Article Rating | (0) reacties

Deel favoriete links met e-learning.nl

Vanaf vandaag is het mogelijk om de favoriete websites van de redactie van e-learning.nl te bekijken. U kunt ook zelf op een eenvoudige manier nieuwe websites aandragen. Wij leggen graag uit hoe dit gerealiseerd kan worden.

Het Internet groeit en groeit. Om goede websites te kunnen vinden, zijn zoekmachines handig. Maar er is een andere -steeds populairder wordende- strategie beschikbaar: social bookmarking, het online opslaan en delen van je favoriete websites (bookmarks).

Je komt op een website die je interessant vindt. Via een druk op een knop verschijnt een invulscherm. De naam van de website en het Internetadres zijn al opgeslagen. Je kunt een korte omschrijving toevoegen en -dat is een absolute 'must'- een of meer zelfgekozen trefwoorden. Op die manier leg je een aardige verzameling aan. En het mooie is: jij kunt die verzameling met anderen delen en jij kunt gebruik maken van de verzameling 'favorieten' van anderen.

Eerst meer weten over social bookmarking?
- Social Bookmarking en de mogelijkheden ervan voor het Hoger Onderwijs.
Een goede introductie van Gerard Bierens. Niet alleen relevant voor het hoger onderwijs.
- Folksonomy: metadatering door de massa.
Het toekennen van tags (trefwoorden) is cruciaal bij social bookmarking. Internetters gebruiken vaak dezelfde tags. Je kunt op 'tag' zoeken. Sybilla Poortman legt uit hoe dit werkt.
- Social bookmarking in het onderwijs: mogelijkheden en schaduwkanten.
Jeroen Bakker gaat in op de voordelen en beperkingen van social bookmarking voor het leren.
- Wikipedia over social bookmarking.
- Meer weten over de social bookmarking tool van e-learning.nl, Del.icio.us?

Wil je links met ons delen?

De redactie van e-learning.nl heeft zo'n verzameling aangelegd en wil graag met de lezers van e-learning.nl favoriete bookmarks delen. Wij maken daarvoor gebruik van de gratis applicatie Del.icio.us. Het resultaat is te vinden via  http://del.icio.us/elearningnl

>

Voordelen van social bookmarking met Del.icio.us:
- Je werkt alleen met een browser
- Je kunt met een zoekmachine binnen je favorieten zoeken
- Je kunt via trefwoorden (tags) naar andere websites zoeken
- Je kunt via een aparte button in je browser favorieten opslaan
- Je kunt zien wie nog meer een website heeft opgeslagen (en welke websites deze personen hebben opgeslagen)
- Anderen kunnen links aan jou aanbieden, en jij kunt dat ook voor anderen doen
- Het is gratis en kost nauwelijks moeite

Wij roepen lezers die ook gebruik maken van Del.icio.us om voor ons publiek relevante links met ons te delen. Dat kan in Del.icio.us via de optie 'your network'.

Als je hier op klikt, dan zie je wie er deel uit maken van jouw netwerk ('your fans'). Door elearningnl in het tekstvak in te vullen en op 'add' te klikken, wordt e-learning.nl aan jouw netwerk toegevoegd. Als je nu een goede e-learning website tegen komt, dan kun je hier de tag (trefwoord) for:elearningnl. De redactie van e-learning.nl kan via de optie 'links for you' zien welke links jij aanbiedt aan e-learning.nl. Wij kunnen ook websites aan jou aanbieden.

Wilfred Rubens is werkzaam als beleidsmedewerker van het College van Bestuur van Gilde Opleidingen en hoofdredacteur van e-learning.nl. Zijn Del.icio.us pagina is te vinden via http://del.icio.us/wrubens


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

Meest gelezen columns

09-10

Retentie en AI

Door: Let’s Learn!