Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 03-10-2016 | Article Rating | (0) reacties

Corporate Identity

Jouw organisatie hanteert vast een huisstijl, veelal gedocumenteerd door afdeling marketing. Deze huisstijl heeft betrekking op je website, visitekaartjes, briefpapier en e.e.a. Hoe maak je nu een goede vertaalslag naar e-learning?

Met de Moodle standaarden kom je een heel eind, mits je ook déze huisstijl goed documenteert. Onderschat deze vertaalslag absoluut niet. Documentatie is de sleutel voor een continue lijn en uniformiteit.

Nu hoor ik je denken: “maar niet iedere cursus vereist toch dezelfde lijn en uniformiteit?” Dat klopt. We hebben het hier dan ook pur sang over design en uiterlijk, niet over de opbouw. Als je zelf aan de slag gaat met het ontwerpen van je template zijn onderstaande richtlijnen een goede houvast.

Kies een thema (template)
Welk format krijgt je leeromgeving? Denk na over het doel dat jouw Moodle site gaat dienen. Je kunt altijd nog veranderen, maar probeer een weloverwogen beslissing te maken. Scroll eens door deze lijst: moodle.org/plugins/browse.php?list=category&id=3. Indien je klant bent bij Avetica, kun je kosteloos thema’s laten installeren via onze Customer Services. Vermeld daarbij de url van je leeromgeving en de Moodle versie.

Basis designinstellingen
Onder Sitebeheer/Uiterlijk/Thema’s/Naam van je geïnstalleerde thema zitten reeds veel instelbare opties. Voor een groot gedeelte is tekstopmaak te bepalen in de basisinstellingen van je thema. Voordat je hiermee aan de slag gaat, bedenk dan eerst wát je gaat instellen. Bepaal de grootte en kleuren van je koppen, subkoppen, tekst en hyperlinks: maak een stijlontwerp voor jezelf. Let wel op dat niet ieder thema evenveel aanpasbaar is. Loop je vast, ga dan over op designen met CSS! Hier besteden we binnenkort een aparte blog aan met veel leuke tips en trucs voor beginners! Houd Moodlefacts dus even in de gaten voor dit leuke DIY onderwerp.

 

 

 


© Avetica, brienneslob for Moodlefacts.nl, Oct 2016. | Permalink
Post tags:

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht Corporate Identity verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: