Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 25-02-2022 | Article Rating | (0) reacties

LinkedIn laten weten wat je hebt geleerd

LinkedIn is een populair netwerk om je te profileren als professional. Gebruikers delen graag wat ze voor ervaring hebben en wat ze geleerd hebben. Vanzelfsprekend vindt veel van dat leren plaats in Moodle 😉. Zou het niet mooi zijn als je ook dat eenvoudig kunt delen?

Certificaat plugin

In Moodle Workplace is standaard de ‘Course certificate‘ activiteit aanwezig waarmee je eenvoudig je eigen certificaten kunt maken volledig in eigen huisstijl. Deze plugin is ook beschikbaar voor Moodle LMS waar je ook de ‘Certifcate manager‘ extra moet installeren om je templates te maken.

Publiceren op LinkedIn

Een klant informeerde of er ook mogelijkheden bestaan om je Moodle certificaten eenvoudig op LinkedIn te publiceren? Als onderdeel van het wereldwijde Moodle Partner netwerk krijgen wij regelmatig updates waar andere partners mee bezig zijn. Ik wist dat er iemand ooit iets had geschreven over een dergelijke functionaliteit maar had er al een tijdje niets over gehoord. Kwestie van eens even informeren naar de status. Het goede nieuws is dat de uitbreiding is opgepakt door de ontwikkelaars van Moodle Workplace. Op niet al te lange termijn zou deze uitbreiding beschikbaar moeten komen in de ‘Course certificate’ activiteit voor Moodle Workplace en daarmee vermoedelijk ook direct voor de Moodle LMS plugin.

Werking uitbreiding

Na het behalen van het certificaat krijg je als gebruiker direct een link die eenvoudig geplakt kan worden in je LinkedIn profiel. Prima oplossing en kan niet veel eenvoudiger lijkt mij!

Certificaat publiceren op LinkedIn

Overstappen?

In de afgelopen jaren zijn er verschillende certificaat plugins voor Moodle verschenen. Sommige daarvan zijn inmiddels al niet meer bijgewerkt voor de meest recente versie. Deze nieuwe functionaliteit komt ook alleen beschikbaar in ‘Course certificate‘ welke door Moodle zelf wordt onderhouden. Als je met Moodle LMS werkt is het dan ook ons advies om over te stappen op deze plugin. Er zijn mogelijkheden om oude data op te slaan of over te zetten. Voor hulp of advies kun je contact met ons opnemen.


Het bericht LinkedIn laten weten wat je hebt geleerd is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: