Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 27-01-2016 | Article Rating | (0) reacties

Activiteiten uit verborgen sectie tonen in blok Side bar

Het Moodle blok Side Bar kan bronnen en activiteiten uit een verborgen sectie tonen in een blok aan de zijkant van je cursusoverzicht. Regelmatig zie ik dat in cursussen verborgen secties, bronnen en activiteiten worden gebruikt, die dan gelinkt worden. Zo worden bijvoorbeeld afbeeldingen in de sectie 0 geplaatst, met een link naar een verborgen activiteit. Dat ziet er een stuk leuker uit dan de standaard manier waarop Moodle de bronnen en activiteiten toont.

Side Bar toont alleen maar de bronnen en activiteiten uit een geselecteerde sectie en het is mogelijk om meerdere blokken hiervan op één cursus toe te voegen. Als je ook nog labels toevoegt in de verborgen sectie, wordt deze ook getoond in het blok.

Wanneer kan dit handig zijn? Ik denk aan het volgende voorbeeld: voor het maken van een aantal opdrachten (leeractiviteiten) heb je verschillende bronnen nodig. Deze bronnen (bv PDF-documenten) heb je geplaatst in een verborgen secties. Via het blok Side Bar kan je deze bronnen nu tonen de plaats waar de deelnemers de bronnen ook nodig hebben, bijvoorbeeld tijdens het maken een opdracht ofhet schrijven van een forumpost. Want met blokken heb je wel de flexibiliteit om deze tonen op verschillende cursuspagina’s. Een soort performance support, maar dan in het klein.

Het blok Side Bar is beschikbaar vanaf Moodle 2.7.

Moodle_side_bar_shot27.1.png


© Arnout Vree for Moodlefacts.nl, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags: ,

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Het bericht Activiteiten uit verborgen sectie tonen in blok Side bar verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: